Mozaik
NAJNOVIJI FILM JAKOVA SEDLARA

Snimanje "260 dana", uz
Gorjane, sada i u Đakovu
Objavljeno 31. svibnja, 2024.

Nakon Gorjana, gdje mu je prva klapa pala u ponedjeljak, 27. svibnja, film 260 dana, redatelja Jakova Sedlara prema scenariju oskarovca Barryja Morrowa i uz angažman više od 40 glumaca, među kojima i holivudskih zvijezda poput Tima Rotha, Armanda Assantea i drugih iz SAD-a, Španjolske, UK-a i Hrvatske, u četvrtak je nastavljen snimati u Đakovu, u Ulici Petra Katančića, dijelu grada kod zgrade Mimoza, koja desetljećima nije u funkciji.

Bio je to četvrti dan snimanja, a snimane su scene na ulici, policijska postaja, kuća obitelji tada dječaka Marijana Gubine, kroz čiju obiteljsku logorašku sudbinu film prati Domovinski obrambeni rat iz tog kuta ratnih strahota i patnji. Obuhvaćene su i scene vrrta, ceste, kao i vožnje seoskim krajem. Gorjanci su filmsku ekipu 260 dana ovih dana ugostili u ulicama Punitovačka i Kula, gdje su također snimane brojne scene. Uz Đakovo i Gorjane, film će biti sniman i na području Osijeka.

Navedenim scenama nazočili su brojni glumci iz UK-a i Hrvatske - mladi Marijan - Britanac Will Gober, zatim britanski glumac Sam Hazeldine, koji utjelovljuje lik Hinka, Marijanova oca. Filmskom se timu 260 dana ujedno priključio i britanski glumac Alec Newman, kojemu je pripala uloga Miloša.

U realizaciji filma sudjeluju i brojni statisti, pa tako i oni iz Đakova, i to u ulogama civila, četnika, četnika vozača, policajaca, te statisti sa zadatkom - dubleri/dvojnici mladog Marijana i njegova oca Hinka. Na lokacijama četvrtog dana snimanja snimljeno je šest scena, a snimanje se, koje je pobudilo veliku znatiželju Đakova i Đakovštine te Slavonije, nastavlja.

Završetak snimanja filma 260 dana najavljen je za kraj lipnja. S.Župan

Možda ste propustili...

NOVI STUDIJSKI ALBUM “MIRIŠU JABUKE”

Crvena jabuka objavila album

ZAVRŠILO PRVO IZDANJE FESTIVALA SLANO FILM DAYS

Sa zajedničkim ciljem stvaranja filmske umjetnosti

Najčitanije iz rubrike