Osijek
VODIČ ZA KUPANJE NA BAZENIMA KOPIKE

Od ponedjeljka službeno kreće kupališna sezona
Objavljeno 15. lipnja, 2024.

Od ponedjeljka pa sve do 1. rujna počinje kupališna sezona na bazenskom kompleksu Športsko-rekreacijskog centra "Copacabana". Cijene ulaznica i svih drugih usluga ostale su nepromijenjene u odnosu prema prošloj godini.

Tako je i ove sezone za djecu do 7 godina ulaz besplatan. Djeca od 7 do 15 godina plaćaju dnevnu ulaznicu po cijeni od 1,50 eura, umirovljenici i osobe s invaliditetom 1,30 eura, a ostali posjetitelji radnim danima 3 eura, a vikendom i blagdanima 3,50 eura. Dnevni najam ležaljki je i ove godine 3 eura, a najam garderobnih ormarića 1 euro.

Sigurnost



U pripremi sezone vodilo se računa o sigurnosti gostiju, ali i njihove imovine, tako da su pripremljeni garderobni ormarići za pohranu vrijednih stvari. Usluge medicinske skrbi na ŠRC-u "Copacabana" pružat će 11 licenciranih medicinskih tehničara i sestara, djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije. Ambulanta je opremljena defibrilatorom i ostalom medicinskom opremom nužnom za pružanje adekvatne medicinske skrbi posjetiteljima. Dodatnu sigurnost kupačima pruža profesionalna spasilačka služba, koja će, osim intervencija spašavanja, svoju ulogu bazirati na prevenciji i nadzoru. Koordinacija zdravstvenog i spasilačkog tima važna je za sigurnost i pomoć kupačima, a provodit će se na najvišoj razini. Timovi su dodatno opremljeni i uređajima za međusobnu komunikaciju.


Zdravstvenu ispravnost i kontrolu bazenske vode i vode za ljudsku potrošnju provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ-a.

Tijekom sezone osiguran je rad redarske i blagajničke službe. Redarske i blagajničke poslove obavljaju studenti/studentice i učenici/učenice. U funkciji naplate ulaza pripremljene su tri blagajne za gotovinsko i bezgotovinsko plaćanje. Sve tri će blagajne biti u funkciji tijekom dana u kojima se očekuju veliki broj posjetitelja. Atrakcija ovogodišnje sezone svakako je i noćno kupanje petkom i subotom do 23 sata, koje je omogućeno postavljanjem rasvjete na cijelom kupalištu, koja uz već postojeću bazensku ambijentalnu rasvjetu, pruža iznimni doživljaj noćnog kupanja. Za posjetitelje će biti osigurani dodatni programi poput aqua aerobica, DJ-a i praćenja utakmica Europskog nogometnog prvenstva.

Kupači i sportaši



Kvalitetna ugostiteljska ponuda osigurana je u dijelu bazena s atrakcijama na "vodenom baru", montažnim kućicama za pružanje usluga prodaje hrane i ledenicama za prodaju sladoleda. Osječkoj tvrtki Glancer povjerena je zadaća pružanju usluga čišćenja i održavanja čistoće sanitarnih čvorova i kupališnog prostora. Poznat je i ponuditelj ugostiteljskih usluga, naravno nakon postupka izbora najpovoljnijeg ponuditelja. To je, također osječki, Tobu, koji će pružati uslugu prodavanja sladoleda, a oni su se izborili i za zakup montažnih kućica na prostoru kupališta.


U operativne poslove pripreme kupališne sezone, osim djelatnika Grada Osijeka, uključeni su Unikom d.o.o. i Sportski objekti d.o.o. Valja naglasiti kako su za dravsku plažu, šetnicu i pripadajuće sadržaje provedene aktivnosti nužne za kvalitetno, uredno i sigurno funkcioniranje kupališta. U vanjskom dijelu kupališta uređen je i stavljen u funkciju toalet koji će biti dostupan svim kupačima, kao i sudionicima brojnih sportskih događaja i gostima ugostiteljskih objekata na dravskoj plaži. Posvećenost i ovom dijelu kupališta posebno se ogleda u dodatnom uređenju tuševa, zdenaca i postavljanju novih vizuala i oznaka.

Olimpijski će bazen tijekom sezone za svoje sportske aktivnosti koristiti i sportski klubovi osječkog sporta (plivači, vaterpolisti i triatlonci) u skladu s rasporedom koji je izradila Zajednica osječkog sporta. Budući da je svaki dan proveden na treningu u 50-metarskom bazenu dragocjen, omogućen je maksimalan broj termina za treninge.

Dario Kuštro
KUĆNI RED NA BAZENIMA KOPIKE

 

prije ulaska na Kupalište obvezna je kupnja ulaznice na blagajni bazena

korisnici su dužni cijelo vrijeme boravka na Kupalištu nositi bazensku narukvicu

neplivači smiju koristiti isključivo bazen za neplivače (1,35 m)

svi korisnici bazena prije ulaska u bazen moraju se istuširati i koristiti sanitarne propusnike za dezinfekciju nogu

na Kupalište nije dopušten pristup osobama koje boluju od kožnih ili zaraznih bolesti te s otvorenim ili inficiranim ranama

zabranjen je ulazak osobama pod utjecajem alkohola i opojnih droga

zabranjeno je unošenje staklenih i drugih lomljivih predmeta

za presvlačenje odjeće obvezno je korištenje kabina

zabranjeno je korištenje bazena u neprikladnom kostimu

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nakon rebalansa - rekordni proračun

Najčitanije iz rubrike