Osijek
NAGRAĐENI NAJBOLJI OSMAŠI I OSMAŠICE

Najosmašica Ena Bračun iz 8.c OŠ Ljudevita Gaja PŠ Sarvaš
Objavljeno 20. lipnja, 2024.
Mario Mihaljević: Izbor najboljih osmaša i osmašica iznimno je važan projekt Glasa Slavonije jer njime potičemo izvrsnost

Vezani članci

ENA BRAČUN, NAJOSMAŠICA

Presretna sam! To mi je poticaj da i nastavim tako

ODABIR OBRAZOVANJAZA BUDUĆE ZANIMANJE

Uspješni poduzetnici poručili osmašima: Vjerujte u sebe

Ena Bračun, učenica 8.c razreda OŠ Ljudevita Gaja Područne škole Sarvaš, proglašena je najosmašicom 2024. Riječ je o projektu Glasa Slavonije koji već 21 godinu promiče znanje i izvrsnost. Svečanost uručenja nagrada održana je na Opus Areni (suorganizator).

Glavni urednik Glasa Slavonije Mario Mihaljević pozdravio je osmaše nominirane za tu laskavu titulu, njihove profesore, ravnatelje i predstavnike poslovnih partnera uključenih u projekt.

- Izbor najboljih osmaša i osmašica iznimno je važan projekt Glasa Slavonije, osobno mi je jedan od najdražih, jer njime potičemo izvrsnost. Osječki osmaši imaju dugu tradiciju, a uz njih se danas stvara nova tradicija - Future Gen Meet Up. Drugi je ovo korak toga projekta, prvi smo nedavno održali u Vukovaru, u novom domu Veleučilišta "Lavoslav Ružička". Posebno me raduje što smo danas na Opus Areni simbolično povezali Vukovar i Osijek s objektima, simbolima budućnosti, vremena koje dolazi. To vrijeme pripada vama, dragi naši osmaši. Pred vama su prvi pravi koraci u vašu, ali i budućnost cijelog našeg kraja - rekao je Mihaljević.

Ena je osvojila PC, glavnu nagradu, dar Glasa Slavonije, koju je uručila Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika. Drugu nagradu, električni romobil, osvojila je Anja Matek, učenica 8.b OŠ Franje Krežme. Nagradu je uručio Igor Bogdanović, direktor prodaje Adriatic osiguranja - podružnice Osijek. Dobitnica treće nagrade, Petra Kristić iz 8.a OŠ Retfala, osvojila je mobitel POCO F45 5G, dar Bijelić Companyja, a uručila ga je Kristina Kovačić Viduka, predstavnica tvrtke.

Dobitnici četvrte i pete nagrade, David Grizbaher iz 8.b razreda OŠ Ljudevita Gaja i Matej Vidaković iz 8.c razreda OŠ Frana Krste Frankopana, osvojili su tečaj srednjoškolskog jezika u Pučkom otvorenom učilištu, a nagradu je dodijelila Sanja Kovačić, projekt-menadžerica Učilišta.

Dobitnik šeste nagrade je Jakov Marković (8.a OŠ Ivana Filipovića), a nagradu, poklon-bon za komplet knjiga za 1. razred srednje škole, koji daruje Antikvarijat Libar, uručio je direktor Bojan Vukas.

Gabriel Livada (8.b OŠ Vijenac) i Petar Filipović (8.b OŠ Ivana Filipovića) dobitnici su osme i sedme nagrade, ručnog sata Urara Živković, koje je uručio Andrej Živković. Dobitnica devete nagrade je Lucija Hrženjak (8.c OŠ Ivana Filipovića), a poklon-bon Zlatarnice Deall u vrijednosti od 50 eura uručio je glavni urednik Glasa Slavonije Mario Mihaljević. Desetu nagradu osvojio je Leon Marić (8.b OŠ Frana Krste Frankopana), a riječ je o srebrnjaku u vrijednosti od 45 eura, koji daruje tvrtka Fidus. Nagradu je uručio Pavo Đanić.

Osječki osmaši posebni je prilog Glasa Slavonije u kojem su predstavljeni svi osmi razredi iz 31 osnovne škole s područja Osijeka, Višnjevca, Bijelog Brda, Tenje, Čepina, Vladislavaca, Dalja, Vuke, Laslova, Ernestinova, Josipovca i Antunovca. Svaki je razred izabrao svog kandidata za Najosmaša 2024. Njih 65 predstavljeno je na stranicama godišnjaka, a na završoj svečanosti nagrađeno je desetero onih koji su dobili najviše glasova čitatelja Glasa Slavonije. Najbolji osmaši su na svečanosti dobili darove NK Osijek, Cedevite i Cockte, a Antikvarijat Libar će cijeloj generaciji osmaša osigurati 10 % popusta na kupovinu udžbenika.

Vesna Latinović

URUČENE NAGRADE

 

Kristina Kovačić Viduka iz tvrtke Bijelić Co. uručila je treću nagradu Petri Kristić (OŠ Retfala).

 

 


David Grizbaher (OŠ Ljudevita Gaja) i Matej Vidaković (OŠ Frana Krste Frankopana) dobili su nagradu Pučkog otvorenog učilišta, uručila ju je Sanja Kovačić.

 

 

Šestu nagradu Antikvarijata Libar dobio je Jakov Marković (OŠ Ivana Filipovića), a uručio Bojan Vukas.

 

 

Sedmu i osmu nagradu, dar Urara Živković, dobili su Gabriel Livada (OŠ Vijenac) i Petar Filipović (OŠ Ivana Filipovića), uručio ju je Andrej Živković.

 

 

Devetu nagradu, dar Zlatarnice Deal, uručio je Mario Mihaljević, glavni urednik Glasa Slavonije, a dobitnica je Lucija Hrženjak (OŠ Ivana Filipovića).

 

 

Leon Marić, OŠ Frana Krste Frankopana, osvojio je desetu nagradu, dar tvrtke Fidus, a uručio Pavo Đanić.

GRAD I ŽUPANIJA PODRŽAVAJU GLASOV PROJEKT

Promocija izvrsnosti i znanja

 

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija podržavaju projekt Glasa Slavonije Osječki osmaši. U prigodnim govorima na završnoj svečanosti u Opus Areni zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i zamjenik župana Josip Miletić istaknuli su da će Grad i Županija nastaviti poticati izvrsnost učenika.

"Nadamo se da će ovi učenici i u daljnjem obrazovanju nastaviti upravo tim putem, kako bi i dalje mogli biti naši stipendisti, kako na fakultetu tako i kao najbolji maturanti, a mogu dobiti i vozački ispit, jer Grad nagrađuje najbolje vozačkim ispitima. Također u 2024. godini smo u proračunu predvidjeli 50 tisuća eura za naše najizvrsnije učenike, ali i mentore, učitelje koji su radili s njima sve ove godine, koje ćemo nagraditi nakon ove školske godine", rekla je dogradonačelnica Jasenka Crnković.

Ravnateljima i profesorima zahvalio je i zamjenik župana Josip Miletić. "Koristim priliku zahvaliti svim profesorima, ravnateljima i svima koji su tijekom školske godine dali znatan doprinos da naša djeca budu kvalitetnija i bolja te sam uvjeren ćemo i sljedeće godine tako nastaviti", rekao je Miletić.

Nikolina Barišić iz NK Osijek naglasila je da je Opus Arena domaćin ove svečanosti Glasa Slavonije jer prepoznaje i promiče najbolje. "Mi imamo najljepši i najveći stadion u Hrvatskoj. I mi promičemo izvrsnost kao što je i ovaj projekt Glasa Slavonije”, rekla je Barišić.

Možda ste propustili...

SVEČAN0 MISNO SLAVLJEM PREDVODITI POŽEŠKI BISKUP, MONS. IVO MARTINOVIĆ

Počinje svetkovina konkatedrale

UVODI SE ŠKOLOVANJE IZ PROGRAMIRANJA, ROBOTIKE I UMJETNE INTELIGENCIJE

Gimnazija Gaudeamus ima nove vlasnike, softversku tvrtku Gauss

ZA ŽENE U PERIMENOPAUZI I MENOPAUZI

Zlatna jutra s Majom Diklić

Najčitanije iz rubrike