Regija
CERIĆKI KLUB NATJECAO SE U SEDAM KATEGORIJA S 28 MAKETA

Maketari Aerokluba Fenix iz Budimpešte donijeli po dva zlata i srebra te broncu
Objavljeno 13. lipnja, 2024.
CERIĆ - I s međunarodnoga maketarskog natjecanja VII PSMK Makett Kup/PSMK Scale Model Cup u Budimpešti, na kojemu je bilo više od 700 maketa i 259 natjecatelja iz deset zemalja (Češka, Poljska, Slovačka, Srbija, Hrvatska, Mađarska, Belgija, Rumunjska, Austrija i Ukrajina), maketari Aerokluba Fenix iz Cerića vratili su se s vrijednim priznanjima.

Za Aeroklub Fenix natjecali su se Mate Rapčan, Krunoslav Luburić, Darko Krajinović, Igor Ujaković, Damir Kuterovac i Dragoljub Savanović u sedam kategorija s 28 maketa.


Maketari iz Fenixa još su puni dojmova iz Budimpešte i hvale dobru organizaciju. I ovaj je put, kažu, bilo mnogo štandova za prodaju maketa i maketarskog pribora, što je dodatno osnažilo važnost samog natjecanja i druženja maketara, a priređena je i izložba radova od LEGO kockica.

AK Fenix osvojio je pet medalja i sedam diploma za plasmane do petog mjesta. Dragoljub Savanović osvojio je zlatnu medalju u kategoriji brodova samogradnja, Igor Ujaković srebrnu medalju u kategoriji brodova i 4. mjesto u kategoriji samogradnja, Darko Krajinović srebrnu medalju, 4. mjesto u kategoriji helikoptera i 4. mjesto u kategoriji zrakoplova, Damir Kuterovac zaslužio je zlatnu medalju u kategoriji helikoptera te dva četvrta i jedno peto mjesto, Mate Rapčan donosi brončanu medalju u kategoriji helikoptera i 4. mjesto u kategoriji zrakoplova 1/144.


- Odličan je to uspjeh naših maketara s obzirom na iznimno jaku konkurenciju. U razdoblju između suđenja i završetka natjecanja ostvareni su mnogi kontakti s kolegama maketarima iz drugih država, koji su pokazali zanimanje za sudjelovanje na idućem Fenix Kupu u Vukovaru – kažu u Fenixu.

Podsjetimo, krajem travnja, također u Mađarskoj, u gradu Mosonu, na 26. Moson Model Showu – Hungary 2024., koji je među maketarima poznat kao neslužbeno svjetsko prvenstvo u maketarstvu, Fenix je s drugim hrvatskim maketarskim klubovima predstavljao našu zemlju na natjecanju na kojemu su sudjelovale 52 države - kako tvrde organizatori, sa svih kontinenata osim Antartike. Tada je zlatnu medalju osvojio Igor Ujaković iz AK-a Fenix za maketu broda USS Gambier Bay, a dodijeljena mu je i posebna nagrada organizatora natjecanja i specijalna nagrada za jedrenjak Royal William. M. Flego
Na međunarodnom je natjecanju bilo više od 700 maketa i 259 natjecatelja iz deset zemalja

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

Dunav Fest krajem lipnja u Vukovaru

UPUTIO PASTIRSKU ZAHVALU ZA SVE ŠTO ČINE U RADU S DJECOM

Nadbiskup Hranić s odgajateljima

Najčitanije iz rubrike