Dome slatki dome
LIFESTYLE : NIJE ČESTA, ALI JE EFEKTNA

Crna kuhinja: sjajna, glatka i vrlo moderna
Objavljeno 29. svibnja, 2024.
Ključ je uspješnog dizajna crne kuhinje u pravilnom odnosu boja radnih površina i zidova te pravilno postavljenom osvjetljenju
Kuhinje su najčešće bijele ili bež, a samo rijetki se odlučuju na neke žarke boje. Među najrjeđima su sigurno oni koji će odabrati crnu kuhinju, što je šteta, jer crne su kuhinje sjajne, glatke i vrlo moderne. Ova neboja učinit će kuhinju posebnom, elegantnom i luksuznom. Ključ je uspješnog dizajna crne kuhinje u pravilnom odnosu boja radnih površina i zidova te pravilno postavljenom osvjetljenju.

Crni kuhinjski elementi vašoj će kuhinji dati čisti moderni izgled, a svjetlosiva i bijela boja su tu da malo smire dramu koju stvara crna boja. Isuviše crne boje, kao i bilo koje druge boje, bit će kontraučinkovito. U kuhinji s crnim kuhinjskim elementima osvjetljenje je izuzetno važno. Ono ima zadatak da izbalansira crne površine elemenata s drugim, obično svijetlim površinama. Uzmite u obzir i veličinu prozora i količinu prirodnog osvjetljenja. Bitno je imati sliku onoga što želite postići i koliko će vam dodatnog osvjetljenja pomoći do toga cilja. Postavite dodatne lampe ispod samih visećih kuhinjskih elemenata. Upotrijebiti bijelu svjetlost. Također, posebno osvijetlite dijelove kuhinje koje želite istaknuti. Centralna rasvjeta svakako treba biti prisutna, međutim s mogućnosti podešavanja nivoa svjetlosti. Centralna rasvjeta može biti u obliku modernih lustera u industrijskom stilu ili od sjajnih kromiranih dijelova za moderan izgled.

Boje u crnim kuhinjama izuzetno su važne. Igra nijansi ove će kuhinje učiniti modernim i elegantnim. Ako se odlučite za bijelu boju, izaberite onu sa satenskim sjajem. Međutim, nama se posebno sviđaju crne kuhinje obojene sivim nijansama. Upotrijebite tri nijanse. Strop ostavite u bijeloj boji. Stupove i uže površine obojite najsvjetlijom i najtamnijom nijansom, pri čemu tamnom nijansom obojite bočne strane, a sa svijetlom ostalo. Srednjom nijansom obojite ostale površine. Ako niste sigurni kako to učiniti, pronađite inspiraciju na našim slikama ispod. T.K.
Granit i beton
 
 
Ako ste izabrali da u kuhinju postavite crne kuhinjske elemente, izaberite onda svjetlije radne površine. Ako su vam zidovi obojeni u bijelo, slobodno izaberite bijele radne površine. Uz zidove sive boje odlično će se slagati ravne površine od granita ili čak brušenog betona. Kombiniranje stakla, granita i metala dobitna je kombinacija kod uređenja kuhinja u modernom stilu! Ako imate dovoljno veliku kuhinju, obvezno postavite kuhinjski otok. Umjesto kuhinjskih pločica razmislite o nekim modernijim materijalima, staklene pločice ili metalizirane pločice u boji srebra će biti izvrstan izbor.

Možda ste propustili...

EKOLOŠKA ZAŠTITA OD ŠTETNIKA

Kopriva hrani i čuva biljke

BALKON I VRT PRETVARAJU U ČAROBNO MJESTO

Solarne svjetiljke štede novac

Najčitanije iz rubrike