Dome slatki dome
DIZAJN: UREĐENJE VANJSKIH PROSTORA

Udobne garniture za uživanje vani
Objavljeno 27. lipnja, 2024.
Suncobrane, paviljone, nadstrešnice i tende postavite prema prostornim mogućnostima
Odaberite garniture izrađene od tkanina koje podnose vanjske uvjete i mogu se jednostavno prati. Ako je vanjski prostor natkriven, možete upotrijebiti i osjetljivije materijale. Takve su garniture obogaćene šarenim jastučićima.

Vanjski tepisi


Trendovske boje tih elemenata su bijela, siva, sivosmeđa u svim tonovima, plava i žuta. Klub-stolići najčešće su aluminijski, obojeni u trendovske boje, a dizajnom su vrlo raznoliki - okrugli, pravokutni, organski. Vrlo su slični klub-stolićima dnevnog boravka, pa ih možete i kombinirati. Vanjski tepisi su postali vrlo popularni. Uz jastučaste garniture, tepisi su element koji daju ugođaj unutarnjeg prostora, jer negiraju hladnoću kamena ili keramičkih pločica. Cijeloj zoni daju dodatni naglasak i šarm. Obvezno neka su to tepisi za vanjske prostore, jer će zbog svog sastava biti dugotrajni i praktični za održavanje.

Osim jastučastih garnitura u trendu je i minimalistički izražaj s naglaskom na metalnim rukohvatima i nogicama. Metalni dijelovi najčešće su aluminijski. Mogu biti "odjeveni" u tehnoratan ili jastuke. Prednost ovakvih elemenata je što vizualno ne zauzimaju puno prostora, pa su pogodni za manje površine. Ako je pletivo izražajno, neka su boje jastučića mirnije i obratno. Vanjski prostori za blagovanje su vizualno vrlo jednostavni. Konstrukcija stolova je najčešće drvena ili bojena aluminijska, a ploče stolova mogu biti izvedene u tikovini, aluminiju, kamenu ili kompozitnim materijalima.

Ležaljke


Ležaljke, ljuljačke i slične elemente smjestite na veće površine. Pretjerivanje s elementima namještaja na malom prostoru stvorit će prostornu napetost i neugodu. Suncobrane, paviljone, nadstrešnice i tende postavite prema prostornim mogućnostima. Svaki vanjski prostor trebe obogatiti dekoratvnim elementima pout samostojećih lampi, lončanica i dekoracija na stolu. One mogu biti formalističke ili funkcionalne, ali je poželjno da su bojom izražajne - plava, žuta, nijanse ciklame i zelena.
 
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Jastučići obvezni
Najčešće boje vrtnih elemenata su bijela, siva i smeđa. Stolice ne moraju stilski pratiti stol. To znači da uz metalni stol možete kombinirati stolice od ratana ili tehnoratana ili obratno. Stolice trebaju imati niži naslon. Obogatite ih dekorativnim jastučićima koje ćete bojom povezati s elementima unutrašnjeg prostora, ako postoji vizualna poveznica.

Možda ste propustili...

ZABAVNA KAMPANJA ZA PERILICE RUBLJA

Smanjuju emocionalni stres

KAKO PRODUŽITI TRAJNOST HRANE

Neko je voće ukusnije kad nije u hladnjaku

EKOLOŠKA ZAŠTITA OD ŠTETNIKA

Kopriva hrani i čuva biljke

Najčitanije iz rubrike