Regija
RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom
Objavljeno 25. travnja, 2024.
ORAHOVICA - Sa središnjom temom ‘‘Inteligencija‘‘ u provedbi je ovogodišnji Festival znanosti koji se od 22. do 27. travnja odvija na čak 36 lokacija diljem Hrvatske, a u koji se tradicionalno uključio i Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, točnije njegov dislocirani studij smjera Fizioterapija u Orahovici održavanjem predavanja i radionice s članovima udruge Jaglac. Predavanje je održala studentica Patricija Galić uz mentorstvo asistenata Dorothee Bedeković, mag. physioth, Ivana Vebera, mag. physioth i Meri Reili, mag. physioth, a glavna je tema bila emocionalna inteligencija.

- Tema je pobudila interes svih prisutnih te potaknula dublju raspravu o važnosti razumijevanja emocionalnih aspekata. Istoimena radionica koja je održana nakon predavanja omogućila je sudionicima da primijene stečena znanja i vještine te je pridonijela interaktivnom i dinamičnom iskustvu – kaže jedna od glavnih organizatorica tog događaja, asistentica Meri Reili, te dodaje kako je povezivanje s lokalnom zajednicom ključno za orahovački fakultet.

- Ovakvim događajama otvaramo vrata suradnji s lokalnim organizacijama i udruženjima te stvaramo mostove između akademske zajednice i šire društvene stvarnosti. Suradnja s udrugom Jaglac samo je jedan primjer kako možemo zajedno pridonijeti inkluzivnijem i raznolikijem društvu, a rezultirala je izvanrednim iskustvom koje je obogatilo naš program jer su naši studenti 3. godine Poslijediplomskog studija fizioterapije imali priliku kroz predavanje i radionicu upoznati se sa stvarnim činjenicama života društva – zaključila je Reili.

- Naši su korisnici ovim program prvi put dobili priliku biti na fakultetu i to je za njih bilo nešto neprocjenjivo. Sa studentima se često družimo u našem prostoru, ali ovo je bilo posebno jer smo dobili prigodu vidjeti u kakvim uvjetima i okolnostima i kojim načinima oni postaju fizioterapeuti. Studenti su nam tako pokazali lijepu i srdačnu stranu studiranja, koju smo mi odmah prihvatili i primijenili u zajedničkom radu i druženju – rekla je u ime Jaglaca radna instruktorica u poludnevnom boravku Ivona Žagar. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike