Regija
OSNOVCI NAUČILI KAKO SE MOŽE ZABAVITI I BEZ NAPREDNIH TEHNOLOGIJA

220 učenika izdržalo tjedan dana bez ekrana
Objavljeno 4. svibnja, 2024.
VINKOVCI - Poziv vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića da se učenici trećih i četvrtih razreda gradskih osnovnih škola isključe na tjedan dana s društvenih mreža, mobitela, tableta i drugih ekrana i vrijeme provode u prirodi družeći se s prijateljima prihvatilo je 14 razreda, ukupno 220 učenika. Nije bilo lako odabrati razrede i učenike koji su na najkreativniji način proveli slobodno vrijeme podalje od ekrana, pa su izabrana dva pobjednika – prvo mjesto podijelili su učenici 3.c razreda OŠ Vladimira Nazora i 4.a razreda OŠ Bartola Kašića i tako osvojili jednodnevni izlet na Papuk - u Voćin.

- Dvije su škole napravile odličan posao tako da jednostavno nismo mogli odrediti tko je bolji. Njihova nagrada bit će još jedno lijepo iskustvo gdje će se sada nova prijateljstva složiti iz dviju škola – rekao je gradonačelnik.


Karlo Škrobo, učenik Oš Bartola Kašića, kaže kako se zabavio sudjelujući u izazovu i drago mu jer što su osvojili nagradu iako ju nisu očekivali. Nikša Pavković iz OŠ Vladimira Nazora raduje se izletu i upoznavanju s drugim osnovcima i vrlo rado bi ponovio izazov, a najviše mu se svidjelo kada su ispred njegove zgrade sadili cvijeće i autima se vozili na salaš.


Sara Špiko, učiteljica 3. c razreda OŠ Vladimira Nazora, misli kako je tema ovog projekta izrazito važna i zato su se prijavili čim su čuli za poziv. Izazovom je zadovoljna i učiteljica 4.a razreda OŠ Bartola Kašića Vesna Soldić, koja ističe kako je djeci izazov bio vrlo neobičan i zanimljiv. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike