Regija
ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator
Objavljeno 24. travnja, 2024.
SLATINA



Uručenjem CRP analizatora vrijednog 2500 eura dr. Željkici Gerenčir, koja u slatinskoj pedijatrijskoj ordinaciji skrbi za više od 1400 djece, završena je humanitarna akcija "Dragovoljci za najmlađe", koju je u posljednjih mjesec dana organizirala i provela Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina.

Dr. Gerenčir kaže da je riječ o uređaju kojim se obavlja analiziranje uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta, što pomaže u razlučivanju bakterijske od virusnih infekcija.

– Osim toga, pomoću ovoga uređaja brzo se dobivaju kvantitativni rezultati CRP-a, dok je pacijent još prisutan u liječničkoj ordinaciji, što itekako utječe na pravodobno i kvalitetno liječenje. To je jako bitno jer je sve teže na temelju kliničke slike kod djece raspoznavati trebaju li antibiotik ili ne. Cilj nam je što prije postaviti dijagnozu i dati adekvatnu terapiju. Kad se dogode ovako lijepe stvari kao što je akcija slatinskih dragovoljaca, onda vidim koliko je zapravo lijepo raditi u ovako malom mjestu jer ovako se što u Zagrebu ili nekom drugom većem mjestu ne bi dogodilo. Ovakve su akcije ono nešto što nas čini baš ovakvim gradom velikoga srca. Mi svi zaboravljamo da budućnost grada predstavljaju upravo djeca, i ako ne zadržimo djecu da nam budu zdrava, nema više ni grada – rekla je dr. Gernčir uz iskrenu zahvalu udruzi koja je organizirala i svima koji su sudjelovali u akciji.

Zahvalu članovima svoje udruge i svima koji su se odazvali akciji izrekao je i idejni začetnik i glavni organizator akcije, predsjednik UDVDR-a Slatina Ozren Rastija.

– Nabavom i donacijom ovog uređaja djeca sa slatinskog područja više neće morati na pregled u Viroviticu, što je još jedna pretraga manje na koju se mora trošiti dragocjeno vrijeme i trošak putovanja. Sada ovu pretragu djeca mogu obaviti u Slatini – rekao je i zahvalio također donatoru prve količine reagensa kako bi se uređaj mogao odmah koristiti.

Tijekom akcije prikupljeno je više novca nego što je bilo potrebno za kupnju CRP uređaja, pa će biti nabavljeni i laptopi za nekoliko darovitih učenika iz siromašnijih obitelji. P.Ž.
Možda ste propustili...

UZ DAN 3. GARDIJSKE BRIGADE "KUNE"

Dan otvorenih vrata u vojarni

U ČETIRI DANA ODVEZLI VIŠE OD 400 KILOMETARA

Vukovar dočekao biciklističku Karavanu prijateljstva

ŽELE BOGATIJI DRUŠTVENI ŽIVOT

Mladi se po selima smatraju zakinutima

Najčitanije iz rubrike