Sport
UOČI DOBRO WORLD CUPA

Kilometarska ljudska špaga u sedam gradova. I Osijek u akciji rušenja svjetskog rekorda
Objavljeno 21. ožujka, 2024.

Uoči svakog gimnastičkog DOBRO World Cupa uobičajeno je organizirati i niz događaja kojima se najavljuje ta velika sportska priredba, koja će se ove godine održati od 4. do 7. travnja u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Tako će se u subotu, 23. ožujka, sedam hrvatskih gradova ujediniti u ljudsku špagu. Projekt je to započet 2017. godine u Osijeku, poslije je proširen i na ostale hrvatske gradove. I ove godine tisuće ljudi istovremeno će u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne krenuti u lov na novi svjetski rekord u najduljoj ljudskoj špagi na svijetu.



- Ovim projektom simbolično promoviramo gimnastički DOBRO World Cup Osijek, ali i pokušavamo osvijestili javnost o bavljenju sportom i zdravom načinu života. Na Najdužoj gimnastičkoj špagi prije svega okupljamo gimnastičare klubova iz gradova domaćina ili okruženja u kojima se Špaga i događa, a pridružuju se i drugi sportski klubovi, drugi sportovi, sportski djelatnici, ali i publika, te formiraju najdulju ljudsku špagu, koja svake godine ruši rekord. Ovaj projekt s kompilacijom videa i fotografija iz sedam hrvatskih gradova svake godine šalje i lijepu razglednicu Hrvatske u svijet, te je sjajna promocija naše prekrasne zemlje - rekao je direktor DOBRO World Cupa Osijek, Vladimir Mađarević.

Prošle godine postavljen je rekord, koji iznosi 2248 metara. Znači, ove godine dužnost je napraviti bar metar dulju špagu. S tim ciljem pomoći će i naši najbolje gimnastičarke i gimnastičari. Aurel Benović će se u subotu naći na Promenadi, u gradu gdje će se početkom travnja i održati Dobro World Cup, kako bi dao svoj doprinos u rušenju svjetskog rekorda. Naš srebrni olimpijac i jedini koji je osigurao nastup na predstojećim Olimpijskim igrama, Tin Srbić, sudjelovat će u špagi u Zagrebu ispred svog SC-a Lučko. Naš također osvajač olimpijske medalje Filip Ude predvodit će špagu na čakovečkom Trgu Republike. Olimpijka i bivša reprezentativka Tina Erceg bit će dijelom špage na Zapadnoj obali u Splitu. Špage će biti napravljene i na riječkom Molongu, u Zadru, ispred ŠRC-a Višnjik, i u Dubrovniku, na Stradunu.K.Lacković
Lanjski rekord iznosi 2248 metara. Znači, ove godine dužnost je napraviti bar metar dulju špagu

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

Najčitanije iz rubrike