Sport
POVRATAK U DOBROM RASPOLOŽENJU

Za rođendanski party staviti nova tri boda na svoj konto
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Bijelo-plavi se pred svoju publiku vraćaju nakon vrlo uspješnih mjesec dana
Nakon više od mjesec dana nogometaši Osijeka vraćaju se na svoju Opus Arenu. Kada su na njoj odigrali posljednji susret i izgubili od Varaždina, a samim time i četvrto mjesto na tablici, slika nije izgledala dobro.

Mjesec dana poslije Osijek će Istru 1961 dočekati s bodovnim saldom bogatijim za devet bodova koje je donio s tri uzastopna gostovanja i povratkom na četvrto mjesto. Naravno, time bitka za Europu ni izbliza još nije završena, već se tek na pravi način zahuktava, pa susret s Puljanima ima veliku vrijednost u tom pogledu.

Potvrda dobre forme


U tih 30-ak dana, koliko su Bijelo-plavi izbivali sa svog stadiona, kada su u pitanju prvenstveni susreti, promijenile su se neke bitne stvari. Oživio je Kristijan Lovrić, oživio je Renan Guedes, mladi Anton Matković potvrdio je svoju darovitost, pa će trener Zoran Zekić imati nešto ugodniji posao prilikom izbora momčadi za subotnji susret. S te tri uzastopne gostujuće pobjede osječka momčad si je stvorila obećavajuće uvjete za osvajanje četvrtog, posljednjeg, mjesta, koje osigurava još jednu europsku avanturu. Malo tko se zapravo nadao kako će Osijek u tom miniciklusu od tri uzastopne gostujuće utakmice uzeti maksimalnih devet bodova, ali taj će dobro odrađeni posao u gostima na pravoj težini dobiti tek ako na Opus Areni svladaju Istru 1961.

- Istru 1961 ni slučajno ne smijemo podcijeniti. Doći će na Opus Arenu s puno motiva, imali su dosta šansi protiv Dinama u Maksimiru, prijetili su opasno i Rijeci, pa moramo biti oprezni, te svakako na maksimalnoj razini. Samo na taj način možemo doći do potvrde gostujućih trijumfa, te do nastavka pobjedničkog niza u koji smo ušli. Govorio sam i prije kako će borba za Europu trajati do samoga kraja. Nisam se još smirio od one eliminacije iz Kupa jer sam vjerovao da možemo puno u tom natjecanju. S druge strane, vraća mi se radost jer učestalo promoviramo mlade igrače. Svaki dan ostajem s njima dodatno na terenu i njihov iskorak me posebno veseli - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Gas do daske


Ono što, pak, nas veseli jest način na koji je Osijek odigrao prvih 45 minuta na Poljudu. Visoki presing, odlučan stav i hrabar pristup segmenti su igre koje će biti potrebno demonstrirati i protiv žilavih Puljana. Otkako je na njihovu klupu sjeo Paulo Tramezzani, promijenio se DNK te momčadi, pa se Bijelo-plavi moraju spremiti za žestoku bitku u svih 90 i kusur minuta tog susreta. U biti, na svom stadionu Osijek je bio prilično siguran s momčadima iz donjeg dijela tablice. Iznenaditi ga je od tih suparnika uspio samo Varaždin, i to u dva navrata, a svi su ostali kući otišli praznih šaka. Istra 1961 je, primjerice, jesenas na Opus Areni inkasirala tri komada, ali se za njih ne može reći kako su bila laka. Otpor Puljana tada je skršen tek u nastavku susreta, kada se u njegova junaka promovirao iskusni kapetan Vedran Jugović, koji je ušao s klupe te zabio svoj prvi prvoligaški hat-trick. Zekić nerijetko naglašava važnost ljudi koji ulaze kao pričuve jer od njih očekuje zadržavanje postojećeg ili po potrebi promjenu ritma utakmice.

Da bi vidio Europu, Osijek nema puno izbora. U subotu će morati "gariti" 200 na sat jer je to jedini način na koji može svoje europske ambicije ostaviti posve živima. Osim toga Kohorta će na tom susretu proslaviti 36. rođendan pa ne treba biti "nuklearni fizičar" kako bi se zaključilo što bi joj bio najljepši poklon za taj jubilej.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike