Sport
ODBOJKAŠKO PH ZA NAJMLAĐI UZRAST

Dva odličja iz Zadra samo su jedan veliki motiv za daljnji rad i napredak
Objavljeno 26. travnja, 2024.
ŽOK Bilje slavi svoju prvu klupsku medalju, a zaslužile su je djevojčice do 11 godina
Tek su zakoračili ozbiljnije u odbojkaške vode, a koliko su dosada usvojili i naučili, mogli su pokazati na državnoj završnici. Zadar je bio domaćin prvenstva Hrvatske u mini (U11) i maloj odbojci (U13). Na parket je izišlo čak 47 ekipa, od kojih je 11 bilo i iz Slavonije i Baranje. Regija Istok ponovo je pokazala da ima široku i kvalitetnu bazu, osvojene su dvije medalje i jedno četvrto mjesto. Neki klubovi su imali ekipe u više kategorija, što je znak da ima dječaka i djevojčica koji se žele baviti ovim sportom. Motiv za dalje su svakako i osvojena odličja, a na hrvatski istok otišlo je srebro i bronca.

Viceprvaci države su mlađi kadeti Murse-Osijek, koji su igrali finale U13 kategorije, gdje su poraženi od zagrebačke Mladosti sa 2:1 (25:20, 20:25, 15:11). Prije toga mladi su mursaši u grupnoj fazi nanizali četiri pobjede bez izgubljenog seta, a u polufinalu je kapitulirao Medicinar Trnje sa 2:0 (26:24, 25:20). Korak do postolja bio je i osječki Željezničar, koji je u skupini ostvario tri pobjede i poraz od gradskog suparnika (2:0). U polufinalu je slijedio poraz od kasnijeg prvaka (2:1), na koji se nastavio i onaj u utakmici za broncu, gdje su bolji bili "medicinari" 2:0 (15,14). Među 11 momčadi nastupilo je i Bilje, koje je nakon pet poraza u skupini u razigravanju za poredak od 9. do 11. mjesta ostvarilo jednu pobjedu (Centrometal 2:0), što je bilo dostatno za desetu poziciju. Brigu o osječkim odbojkašim nadama vodi(o) je trenerski tercet Zvonimir Bogdanović, Srđan Gubić i Dora Ivanić, a srebro su osvojili: Lovro Aničić, Tibor Budimir, Noa Juhaz, Jakov Katanec, Ivor Kiraly, Borna Kupčinovac, Robert Rukovanjski, Nikša Šabanović, Edi Šarić, Jakov Valinčić i Fran Vukasović.

ŽOK Bilje slavi svoju prvu klupsku medalju, a zaslužile su je djevojčice do 11 godina. Konkurencija je bila brojna (18), a najmlađe kadetkinje iz Baranje su u susretu za broncu nadvisile Kaštel 2:1 (15:11, 15:12, 8:15). U polufinalu se nije moglo preko Dinama, koji je slavio sa 2:1 (15:14, 15:6, 4:15), a potom je i osvojio naslov. Pod vodstvom trenera Siniše Vebera, na trećoj stepenici su završile: Tara Andrić, Gita Balog, Tea Gomercić, Lana Kajtazi, Nicole Lazar, Lana Mišković, Mia Štern, Greta Takač, Lucija Topalov, Iva Totić, Dunja Trbović, Nika Valdin, Iva Veber i Petra Županić. U susretu za osmo mjesto Đakovo je izgubilo od Poreča (2:1), Ferivi Višnjevac je deseti, a ŽOK Baranja završio je na 16. mjestu. Đakovčanke su jednak plasman imale i u U13 konkurenciji (18 ekipa), Vinkovci su 13., Ferivi Višnjevac 17., iza njih je Posavina Brod. N. Benčina
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Osijeku vrijedni bodovi, ali opstanak još nije osiguran

BIJELO-PLAVI OSTVARILI VAŽNU POBJEDU U BORBI ZA EUROPU

Osječani europskom igrom deklasirali Lokomotivu

ODBOJKAŠI MLADOSTI STIGLI NA KORAK DO OBRANE TITULE

Mursa prekasno proigrala na Savi

Najčitanije iz rubrike