Osijek
ŽUPANIJA STIPENDIRA

Učenicima 66, studentima 159 eura mjesečno
Objavljeno 2. veljače, 2023.
Župan Anušić: Već godinama ulažemo u mlade i njihovo obrazovanje očekujući da ostanu ovdje

Stotinu šezdeset pet ugovora o stipendiranju uručio je u srijedu na svečanosti u županijskoj vijećnici srednjoškolcima i studentima osječko-baranjski župan Ivan Anušić, čestitajući ima na uspjesima u školovanju.



- Već godinama ulažemo u mlade i njihovo obrazovanje. Promatramo znanost i obrazovanje s drukčije pozicije, prije svega stavljajući ih u kontekst razmišljanja o budućnosti. Svjesni smo koliko moramo ulagati u obrazovanje i znanost pa, između ostaloga, ako govorimo i o ovim stipendijama, govorimo i o dva centra kompetencije koji se završavaju i rade u našoj županiji. Panonski znanstveni centar radimo s Virovitičko-podravskom županijom, gradimo Prvu gimnaziju, započeli smo ju prije nekoliko tjedana, završena je Srednja škola u Donjem Miholjcu... Nastavljamo investirati i ulagati u opremu, da bi učenici imali što kvalitetnije obrazovanje, ali, naravno, i u stipendije - ovaj put za stotinu srednjoškolaca i 65 studenata koji će imati potporu Osječko-baranjske županije u financijskom i svakom drugom smislu, očekujući od mladih ljudi daljnje školovanje i ostanak prije svega u Osječko-baranjskoj županiji te da sve znanje i vještine implementiraju u budućnost Osječko-baranjske županije - izjavio je župan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul istaknula je kako mjesečne stipendije za učenike iznose 66 eura, a za studente 159,27 eura.

- Sigurni smo da će učenicima, studentima i njihovim roditeljima ova sredstva značajno olakšati obrazovanje, a dobro im dođu i za džeparac i druge potrebe te dobro znaju kako će ih koristiti. Stipendije se isplaćuju za razdoblje od deset mjeseci, za učenike od 1. rujna do 1. lipnja, a za studente od 1. listopada do 1. srpnja - kazala je pročelnica.

Darko Pejić
ZA EDUKACIJE, STANARINU, PA I ZA IZLASKE
Lucija Pejić, učenica trećeg razreda Glazbene škole Franje Kuhača, stipendiju za darovite učenike iskoristit će za dodatno obrazovanje i natjecanja na kojima postiže izvrsne rezultate. Tea Vujnovac iz škole Primijenjene umjetnosti i dizajna zaslužila je, kaže, stipendiju bodovima i s natjecanja. Studentica Akademije za umjetnost i kulturu Anđelka Marija Vlajčić istaknula je da joj stipendija mnogo znači i da je dobro imati ovakav poticaj od Županije. Stipendiju će iskoristiti za stanarinu, studenske potrepštine, izlaske i kozmetiku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike