Osijek
UČENICI PRODAJU RASADU

Rijeke kupaca u plastenicima Poljoprivredne škole
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Prodaja prijesadnica u školskom plasteniku nastavit će se svaki radni dan od 9 do 18 sati
Već tradicionalno, u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi tijekom travnja organizira se prodaja tzv. rasade. U međuvremenu je ta aktivnost prerasla u Proljetni sajam, a da su Osječani prihvatili tu manifestaciju, pokazalo se u petak na njezinu otvorenju.

- Prošle smo godine organizirali prvi Proljetni sajam i sretni smo da je zaživio. Raduje nas velik broj kupaca, koji još od 7.30 ujutro stoje ispred naše škole i čekaju početak prodaje. Ponuda je bogata, od rasade u plasteniku do štandova s domaćim proizvodima. Svoju ponudu predstavili su i naši gosti, srednje škole iz Đakova, Iloka i brojni drugi, a cijene su jednake kao prošle godine - kaže Ivan Aničić, ravnatelj Poljoprivredne i veterinarske škole.


O prijesadnicama se s učenicima i kolegama brinuo profesor Marin Marić, koji kaže: "Ovo je četvrta godina kako organiziramo prodaju rasade. Pripremili smo, kao i prethodnih godina, velik broj prijesadnica povrća, cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja. Nismo brojili, ali ih ima na tisuće. Na štandovima je ponuda poljoprivrednih proizvoda s OPG-ova bivših i sadašnjih učenika."

Ove su godine krenuli kasnije u sjetvu, pa su tako sada neke biljke premalene, no bolje je i to nego da prerastu, objašnjava profesor Marić. Iz ponude je izdvojio puno sorti paprike, rajčice, raznolike vrste cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja, nešto trajnica, proizvode učeničkih zadruga škole domaćina, ali i drugih osnovnih i srednjih škola. Ukratko, ima svega.

Potvrđuju to i učenici, koji ljubazno nude rasadu brojnim kupcima i strpljivo im objašnjavaju o kakvim je biljkama riječ. Klaudija Veselinović, učenica drugog razreda, rekla nam je da nudi kupcima dalije, kadife i drugo mirisno cvijeće te im savjetuje kako ga njegovati i zalijevati.

Vesna Latinović
Od srednje škole do doktorata znanosti
Profesorica Branka Dubravac organizirala je panel-raspravu Od srednje škole do doktorata znanosti, na kojoj je sudjelovalo šest bivših učenika škole, danas doktora znanosti. To su: Darija Marković, Davor Kralik, Mato Drenjančević, Ivica Bošković, Tomislav Vinković i Luka Drenjančević. Doktorandi su se dotaknuli različitih aktualnih tema, kao što su klimatske promjene, obnovljivi izvori energije, GM hrana i mnoge druge, kako bi učenicima približili svoje područje djelovanja u znanosti. U publici su bili učenici Poljoprivredne škole.

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA NA LIJEVOJ OBALI

Prvosvibanjsko druženje uz grah, roštilj i dobro društvo

ZABORAVNI OSJEČANI KAO ZOMBIJI LUTALI GRADOM

Kruh bi, da ga je bilo, neki platili i 10 eura!

Najčitanije iz rubrike