Novosti
PLAKATI U SREDIŠTU OSIJEKA

Nezadovoljni Ravlić ponovno provocira i proziva nadbiskupe
Objavljeno 14. svibnja, 2022.
Marijan Ravlić, osječki građevinski poduzetnik, ponovno je uzburkao javnost nakon što je na nekoliko lokacija u Osijeku, očito pomno biranih, ispred osječke konkatedrale, ali i zgrade Županijskog i Općinskog suda, u petak postavio autoprikolice s velikim oglasnim plakatima.

Kao u ožujku, kada je zakupio mjesta za jumbo-plakate uz prometnice na ulazu u Osijek, Zagreb, Rijeku i Split, i sada plakate potpisuje svojim imenom i prezimenom, a na njima su, uz dominirajući lik pape Franje, i likovi nadbiskupa Đure Hranića i nadbiskupa u miru Marina Srakića te natpis: "Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine!".

Tada, a očito i sada, namjera mu je bila provokacija te osebujan način podsjećanja na svoj višegodišnji sudski slučaj koji još nije dobio epilog. O njemu smo izvještavali u Glasu Slavonije, a posljednji put prije parnice u ožujku na osječkom Trgovačkom sudu.

Slučaj datira od prije četvrt stoljeća, kada su Caritas Osijek i osječka tvrtka Rams, u vlasništvu Marijana Ravlića, sklopili ugovor o gradnji Duhovno-rekreacijskog centra Emaus, koji se nalazi između Osijeka i Valpova. Nažalost, iza tog posla ostali su nerazriješeni financijski odnosi, koji se rješavaju po sudovima, od općinskog do županijskog. Kako su u međuvremenu obje stranke u tom postupku završile u stečaju, Rams navodno zato što se nije mogao naplatiti od Caritasa, a Caritas jer ga je Rams ovršio, postupak je završio i na Trgovačkom sudu u Osijeku.

Ravlić, koji je i osobno nazočio toj parnici, ustrajao je na tome da ima potraživanja prema Caritasu u iznosu od 2,3 milijuna kuna s valutom 5. kolovoza 1998., s pripadajućim kamatama.

Zanimljivo je kako je Ravlić zatražio, a predsjedništvo Trgovačkog suda mu je tom prilikom i dopustilo, da se cijelo ročište snima, što su učinili djelatnici MR produkcije, koja se također vlasnički veže uz Ravlića. Sama parnica tada nije potrajala duže od 40-ak minuta, predsjedajući sudac je zbog niza do kraja neutvrđenih činjenica, upravo u financijskom dijelu, donio odluku da se ročište odgađa.

Uoči te rasprave pojavili su se prvi jumbo-plakati, a Ravlić je i medijima proslijedio informaciju da će se održati parnica, te ih pozvao da je prate. S obzirom na novi performans s plakatima može se nagađati da se uskoro saziva novo ročište, a ovakva provokacija može se shvatiti i kao pritisak na pravosuđe, čije odluke do sada očito nisu usrećile Ravlića. D.Kuštro
Možda ste propustili...