Novosti
BIG SEE ARCHITECTURE

Bruni Rechneru nagrada za projekt osječkog OHBP-a
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Osječki arhitekt Bruno Rechner i njegova tvrtka Rechner Architects dobitnici su ugledne međunarodne arhitektonske nagrade Big See Architecture Award 2024. za projekt i realizaciju zgrade OHBP-a (Objedinjeni hitni bolnički prijem) i Dnevne bolnice u Osijeku, u kategoriji javnih i institucionalnih zgrada. Ovo je priznanje još veće ako se zna da je Rechner nagradu dobio u velikoj konkurenciji projekata pristiglih iz cijelog svijeta. Nagrada, uz prezentaciju projekta, bit će mu dodijeljena u Sloveniji, u svibnju ove godine, u sklopu BIG Architecture Ljubljana Festivala. Big See Architecture Award promovira uspješna arhitektonska djela i njihov doprinos suvremenoj arhitekturi.

“Iza nas su već 33 godine rada i arhitektonskog projektiranja u kojima smo uvijek nastojali pomaknuti granice i podignuti razinu arhitekture kako u njezinoj funkciji, tako i u oblikovanju. Ova je nagrada priznanje struke za vrijedan i uporan rad te jaka motivacija u daljnjem stvaranju suvremene arhitekture. Zahvaljujemo investitoru na iskazanom povjerenju te svim suradnicima i kolegama projektantima koji su sudjelovali na projektu, kao i izvođaču radova", rekao je arhitekt Bruno Rechner.


Dodajmo tomu da su autori zgrade OHBP-a i Dnevne bolnice Osijek Bruno Rechner i njegov pokojni otac, arhitekt Predrag Rechner. Ova moderna zgrada nalazi se u krugu KBC-a Osijek, na adresi Josipa Huttlera 4. Ima 8500 četvornih metara i pruža hitnu skrb pacijentima. U prizemlju je Objedinjeni hitni bolnički prijem, a na katovima će biti ambulante dnevne bolnice, operacijske sale i drugi medicinski sadržaji. Nova zgrada poboljšava pristup hitnoj medicinskoj skrbi i dijagnostici, omogućava bržu trijažu pacijenata te predstavlja veliku nadogradnju za bolnički kompleks u Osijeku.

Bruno Rechner autor je više od 250 projekata i ostvarenja izloženih na domaćim i međunarodnim izložbama te objavljenih u globalnim arhitektonskim časopisima, knjigama i na portalima. Dobio je brojne međunarodne nagrade i priznanja. Poklanja veliku pozornost kontinuiranom profesionalnom razvoju te prati suvremena postignuća, materijale, tehnologije i trendove u arhitekturi. Vodi tvrtku Rechner Architects, gdje se stvara arhitektura s prepoznatljivim potpisom.

V.Latinović
Možda ste propustili...

UVESTI BOLJE MJERE ZAŠTITE

Na radu poginule 32 osobe, 17.240 ozljeda

NOVI ZAŠTITNICI NAŠEG ZRAČNOG PROSTORA

Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu

Najčitanije iz rubrike