Crna kronika
NAKON OBITELJSKOG ZLOČINA U JAGODNJAKU

Počela istraga mučkog ubojstva oca
Objavljeno 13. svibnja, 2022.

Vezani članci

UBOJSTVO U JAGODNJAKU: MJEŠTANI U NEVJERICI

Sin sjekirom usmrtio oca na spavanju, svađe i tučnjave između njih bile su česte

Nedavno ubojstvo 62-godišnjaka u Jagodnjaku došlo je i do službene istražne faze. Za ubojstvo je osumnjičen 41-godišnji sin žrtve, koji je odmah uhićen i nalazi se u istražnom zatvoru. Kako stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva Osijek, doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva.

- Postoji osnovana sumnja da je 41-godišnji okrivljenik počinio navedeno kazneno djelo 4. svibnja oko 21.30 sati, u kući u Jagodnjaku, i to na štetu svog oca. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznenog djela, priopćilo je državno odvjetništvo.



Obiteljski zločin šokirao je stanovnike Jagodnjaka. Zbog još neutvrđenih razloga 41-godišnjak je u kući u Kidričevoj ulici ubio 62-godišnjeg oca. Kako smo ranije izvještavali, težak i pomalo morbidan zločin dogodio se u Ulici Borisa Kidriča. Sin je ubio oca koji je u tom trenutku spavao, zadavši mu udarac sjekirom u glavu. Navodno, nakon toga nazvao je rođakinju koja je cijeli slučaj prijavila policiji. "Vidjela sam da se u susjedstvu nešto događa. Ispred kuće je bilo parkirano nekoliko policijskih vozila. Pitala sam o čemu se radi i saznala da je riječ o ubojstvu", ispričala nam je susjeda, ističući kako su u kući živjeli otac i sin, pa je odmah posumnjala da se incident dogodio između njih dvojice. Dodaje kako je čula da je stariji susjed toga dana popio poprilično alkohola, ali nije bila sigurna tko je na koga podigao ruku. Kaže kako njih dvojica godinama nisu živjeli u nekoj posebnoj ‘‘idili‘‘ te kako zna da se otac u nekoliko navrata verbalno i fizički obračunavao sa sinom, pri čemu je obično deblji kraj izvukao sin.



Navodno, jedan od uzroka svega što se tamo događalo bio je sinov neuredan život, pa čak i konzumiranje droga. No, naglašava, nisu rijetke bile ni svađe sa sada već pokojnom suprugom, koju je, pretpostavlja, pokojnik znao i fizički maltretirati. Iako seljani pričaju da je riječ bila o, u najmanju ruku, obitelji ‘’čudnoj na svoj način’’, tako morbidan epilog nitko nije očekivao.

M.Bugarić/I.Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike