Crna kronika
UBOJSTVO U JAGODNJAKU: MJEŠTANI U NEVJERICI

Sin sjekirom usmrtio oca na spavanju, svađe i tučnjave između njih bile su česte
Objavljeno 5. svibnja, 2022.

Obiteljski zločin šokirao je stanovnike baranjskog mjesta Jagodnjak. Zbog još neutvrđenih razloga 41-godišnjak je u kući u Kidričevoj ulici ubio 62-godišnjeg oca. Vijest o krvoproliću proširila se Jagodnjakom u srijedu kasno navečer. Zločin je potvrdila i Policijska uprava osječko-baranjska.



- U srijedu oko 21 sat u obiteljskoj kući u Jagodnjaku pronađen je mrtav 62-godišnji hrvatski državljanin. Na mjestu događaja očevid je obavio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko-baranjske. Očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem. Nakon završetka očevida tijelo 62-godišnjaka prevezeno je u Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu Kliničkog bolničkog centara Osijek, gdje će se obaviti obdukcija. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "teško ubojstvo" policijski službenici uhitili su 41-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku", stoji u policijskom priopćenju koje potpisuje glasnogovornica Edita Roterbauer.

Težak i pomalo morbidan zločin dogodio se u jagodnjačkoj (glavnoj) ulici Borisa Kidriča. Kako neslužbeno saznajemo, sin je ubio oca koji je u tom trenutku spavao, zadavši mu udarac sjekirom u glavu. Navodno, nakon toga nazvao je rođakinju koja je cijeli slučaj prijavila policiji. U trenutku našeg dolaska u kući nije bilo nikoga osim psa zavezanog u dvorištu. Na ulaznim je vratima policija ostavila upozorenje da se ne ulazi u kuću. Da se samo nekoliko sati ranije tamo nešto događalo, nije se dalo ni po čemu naslutiti.

- Vidjela sam da se u susjedstvu nešto događa. Ispred kuće je bilo parkirano nekoliko policijskih vozila. Pitala sam o čemu se radi i saznala da je riječ o ubojstvu - priča susjeda, ističući kako su u kući živjeli otac i sin, pa je odmah posumnjala da se incident dogodio između njih dvojice. Dodaje kako je čula da je stariji susjed toga dana popio poprilično alkohola, ali nije bila sigurna tko je na koga podigao ruku. Kaže kako njih dvojica godinama nisu živjeli u nekoj posebnoj ‘‘idili‘‘, te kako zna da se otac u nekoliko navrata verbalno i fizički obračunavao sa sinom, pri čemu je obično deblji kraj izvukao sin. Navodno, jedan od uzroka svega što se tamo događalo bio je sinov neuredan život, pa čak i konzumiranje droga. No, naglašava, nisu rijetke bile ni svađe sa sada već pokojnom suprugom, koju je, pretpostavlja, pokojnik znao i fizički maltretirati. Iako seljani pričaju da je riječ bila o, u najmanju ruku, obitelji ‘‘čudnoj na svoj način‘‘, tako morbidan epilog nitko nije očekivao.

- Iznenaditi me ne može više ništa. Bar sam tako mislio. No da će sin sjekirom napasti oca, bez obzira na sve što se između njih događalo, ako je to točno, nisam ni u snu mogao pomisliti - kaže jedan od mještana Jagodnjaka. I.Getto
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike