Crna kronika
IMALA 2,24 PROMILA

Pijana se zabila autom u traktor, dijete ozlijeđeno
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Nesreća se dogodila u Babinoj Gradi, a pijana vozačica u automobilu je prevozila dva djeteta
Tijekom petka i vikenda u Slavoniji i Baranji dogodile su se prometne nesreće u kojima su stradavale starije osobe, ali i djeca. Izdvaja se slučaj 34-godišnjakinje iz Babine Grede, u kojem će osim policije posla imati i djelatnici nadležnog centra za socijalni rad. Naime, vozačica je u petak oko 20.40 s 2,24 promila alkohola u krvi vozila automobil Ulicom Matije Gupca u Babinoj Gredi. Na stražnjem sjedalu sjedilo je dvoje djece, koja nisu bila u sjedalicama ni vezana sigurnosnim pojasom. Zbog neprilagođene brzine vozilom je udarila u traktor s prikolicom koji je 52-godišnjak iz Babine Grede nepropisno parkirao.

U nesreći je lakše ozlijeđeno jedno dijete. Očevidom je utvrđeno i da je na vozilu kojim je upravljala 34-godišnjakinja bio zglobno-rastavni uređaj za vuču vozila iako nije vuklo priključno vozilo. Sada vozačicu čeka paprena novčana kazna, upis negativnih bodova i, sasvim sigurno, zabrana upravljanja vozilima B-kategorije od nekoliko mjeseci. Usto, zašto je pijana vozila automobil u kojem je bilo dvoje djece, morat će objasniti i nadležnom centru za socijalni rad.

U petak oko 13.25 Gortanovom ulicom u Vinkovcima automobilom se kretala 22-godišnjakinja iz Rokovaca. Došavši do raskrižja sa Zvonarskom (kružni tok), oduzela je prednost prolaska, te udarila u 82-godišnjeg biciklista, koji je pri padu na kolnik lakše ozlijeđen. Istog dana oko 16.30 glavnom ulicom u Borovu 44-godišnjak iz Borova upravljao je teretnim vozilom. Zbog neprilagođene brzine nije se na vrijeme zaustavio, te je došlo do udara u biciklista, 74-godišnjaka iz Borova, koji je skretao ulijevo, na parkiralište. Biciklist je teže ozlijeđen.

U subotu oko 17.25 na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici dr. Franje Tuđmana u Iloku 22-godišnjakinja iz Šarengrada neopreznom je vožnjom unatrag udarila u kolica koja je gurala 71-godišnjakinja iz Iloka. Pri padu je 71-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Također u subotu, oko 20.10, 22-godišnjak iz Markušice upravljao je automobilom Ulicom Pere Cara u Markušici s 1,94 promila alkohola u organizmu i nevezan sigurnosnim pojasom. U jednom je trenutku izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio u cestovni kanal. Pri udaru i rotaciji vozila 22-godišnjak je ispao iz vozila, te je lakše ozlijeđen.

Sandra Lacić
PRIPIT AUTOM IZLETIO PRED VLAK
U nedjelju oko 3.30 devetnaestogodišnji Nuštarac vozio je automobil Ulicom hrvatskih kraljeva. Došavši do raskrižja sa Zvonarskom ulicom - na semaforu su bila upaljena žuta treptava svjetla - 19-godišnjak je oduzeo prednost prolaska automobilu kojim je Zvonarskom ulicom upravljao 24-godišnjak iz Nuštra. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu 24-godišnjaka. Oko 20.05 dogodila se prometna nesreća i u Pleternici. Vozeći auto s 0,58 promila alkohola u krvi, 29-godišnjak se nije zaustavio na pružnom prijelazu u Ulicio Antuna Matije Relkovića. U tom trenutku u lijevi bočni dio vozila udario je vlak kojim je upravljao 55-godišnjak. U nesreći, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Možda ste propustili...

ILEGALNE MIGRANTE PREVOZILI SU RUMUNJ, ESTONAC, DRŽAVLJANI BIH...

Palo novih četvero švercera ljudi

IZGUBIO NADZOR NAD MOTOCIKLOM

Motociklist (34) teže ozlijeđen

NA ĐAKOVAČKOJ OBILAZNICI, KOD SKRETANJA ZA A5

Motociklist poginuo u sudaru s teretnim vozilom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OTKRIVEN 41-GODIŠNJAK

Osječki kradljivac čekićem je razbio prozore na 5 auta

2

POLICIJA PRIJAVILA 41-GODIŠNJAKA

Uhvaćen u podne sa čak 2,66 promila!

3

NA ĐAKOVAČKOJ OBILAZNICI, KOD SKRETANJA ZA A5

Motociklist poginuo u sudaru s teretnim vozilom