Novosti
DOVEO STAROG POZNANIKA

Pinjuh umjesto Uskokove svjedokinje za pročelnika postavio Vladimira Šplajta
Objavljeno 28. travnja, 2022.

Vezani članci

NAČELNIK OPĆINE ČEMINAC NE PRESTAJE IZNENAĐIVATI JAVNOST

Pinjuh djelatnicu koja je svjedočila protiv njega razriješio dužnosti

VELIKA AKCIJA USKOK-A U OPĆINI ČEMINAC

Zlatko Pinjuh i ostali uhićeni zbog niza koruptivnih djela

NAKON AKCIJA USKOKA U ČEMINCU I OSIJEKU

Dva uhićenja, jedni su u pritvoru, drugi nisu

Vladimir Šplajt novi je pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Čeminac na rok od tri mjeseca. Odlučio je tako općinski načelnik Zlatko Pinjuh, razriješivši s te funkcije Ivanu Viljevac, općinsku djelatnicu, inače jednu od USKOK-ovih svjedokinja kojoj se, nakon izricanja mjera opreza, Pinjuh nije smio približiti na manje od 50 metara.

Stoga je nju i još jednu djelatnicu još u ponedjeljak premjestio u zgradu stare općine. Uz to, na društvenoj ju je mreži nazvao pokojnicom, a ne pokajnicom. Njezino je razrješenje s dužnosti opravdao tvrdnjom kako je ‘‘iskoristila svoj položaj da bi mu napakirala i podmetnula tobožnje činjenje kaznenih djela, a kako bi se očito zadovoljila bolesna ambicija".

Kako neslužbeno saznajemo, Pinjuh i Šplajt znaju se od ranije.

U općini Čeminac naveliko se uspoređuju dva slučaja koja su zadnjih dana dobila veliku pozornost - uhićenje i puštanje na slobodu Pinjuha i ostalih te prekjučerašnja USKOK-ova akcija uhićenja u osječkoj Agenciji za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.

Inače, izvanraspravno vijeće Županijskog suda Osijek u petak odlučivat će o žalbi Uskoka u povodu neodređivanja istražnog zatvora.I.G.

Poslao pismo mještanima

 

Već prema ustaljenom običaju Pinjuh se mještanima općine Čeminac obratio pismom na dvije stranice dostavljeno u poštanske sandučiće. ‘’Zbog nedavnih događanja, u mome odnosu i radu nije se promijenilo ništa i apsolutno možete biti sigurni da će naša općina i dalje funkcinirati na korist svih mještana’’ stoji, između ostaloga, u pismu. Najavio je sljedeće pismo u kojem će iznijeti detalje informacije o činjenicama koje su, kako navodi, prethodile njegovom uhićenju i pokušaju rušenja vlasti u općini Čeminac.