Novosti
NAČELNIK OPĆINE ČEMINAC NE PRESTAJE IZNENAĐIVATI JAVNOST

Pinjuh djelatnicu koja je svjedočila protiv njega razriješio dužnosti
Objavljeno 27. travnja, 2022.
Izvanraspravno viijeće Županijskog suda Osijek odlučivat će u petak o žalbi Uskoka na odluku suca istrage o neodređivanju pritvora uhićenom načelniku Općine Čeminac Zlatku Pinjuhu. Sudac istrage prošli je petak ocijenio da se nisu stekle sve potrebne okolnosti za određivanje istražnog zatvora, posebice što se tiče mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, a u obzir je uzeta i činjenica da je Pinjuh do sada neosuđivan.

U međuvremenu, Pinjuh je opet povukao potez koji je izazvao pozornost medija, jer je dvije djelatnice Općine Čeminac, ključne svjedokinje Uskoka u kaznenom postupku protiv njega, premjestio u drugu općinsku zgradu, jer mu je zabranjeno približavanje svjedocima na manje od 50 metara. A onda je u srijedu iznenadio sve odlukom koju je potpisao, jednu od njih je razriješio dužnosti i stavio je na raspolaganje. Slijedom ove odluke, svjedokinja Uskoka protiv Pinjuha više ne smije fizički od srijede doći u zgradu Općine Čeminac!

Kako prenosi Jutarnji list, Pinjuh je razrješenje opravdao riječima da je zaposlenica Općine Čeminac iskoristila svoj položaj da bi napakirala i podmetnula načelniku Općine Čeminac tobožnje činjenje kaznenih djela, a sve kako bi se zadovoljila bolesna ambicija. Pinjuh je tim činom svjedokinja protiv njega “svjesno i namjerno obmanula i Uskok u svojim iskazivanjima te im selektivno dostavljala dokumentaciju, čime se postigao cilj da se obitelj Pinjuh ponovno izlaže nekakvim sumnjama u počinjenje kaznenih djela, o čemu ne postoji nijedan dokaz. O tome svemu postoje nebrojeni dokazi prikupljeni unazad dva dana”, dodao je Pinjuh za Jutarnji list.

Oporbeni vijećnik Općinskog vijeća Čeminca Matko Perković ocijenio je da je osumnjičeni načelnik, kojemu su izrečene mjere opreza, tako mjere opreza zapravo izrekao svjedokinjama, odnosno djelatnicama koje su u istrazi tvrdile da ih je prisiljavao na lažno svjedočenje. “On ih je zapravo kaznio, želeći pokazati da njemu nitko ništa ne može, da je on taj koji određuje tko će što raditi, i tko će biti pod mjerama. To su njegove metode kojima se konstantno služi”, rekao je Perković. M.Bugarić/H