Novosti
U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI 14 NOVOOBOLJELIH

Situacija je ozbiljna, 12 hospitaliziranih zbog korone
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
Samo u posljednjih 7 dana imamo 128 oboljelih i 83 oporavljene osobe, kaže Ivan Kubiček, tajnik Stožera

U Vukovarsko-srijemskoj županiji prema podacima pristiglim do 8 sati potvrđeno je još 14 novih pozitivnih osoba na COVID-19; 5 iz Vinkovaca, 4 iz Cerne, 2 iz Bošnjaka te po jedna iz Privlake, Vrbanje i Šarengrada.
Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije rečeno je kako se od 12 osoba hospitaliziranih zbog koronavirusa 11 nalazi u vinkovačkoj, a jedna u vukovarskoj bolnici.

Ivan Kubiček, tajnik Stožera, rekao je kako je 11 osoba izliječeno u protekla 24 sata; po dvoje iz Cerića i Ivankova i po jedna iz Šiškovaca, Bobote, Privlake, Vinkovaca, Starih Mikanovaca, Vukovara i Tovarnika. Od početka epidemije izliječeno je ukupno 135 osoba.

- Prvu oboljelu osobu u našoj županiji smo imali 24. ožujka i u 3 mjeseca potvrđen je 41 slučaj zaraze koronavirusom. Gotovo mjesec dana smo bili županija bez korone. Od 24. lipnja do danas imamo 325 oboljelih i trenutno 189 aktivnih slučajeva. Samo u posljednjih 7 dana imamo 128 oboljelih i 83 oporavljene osobe. Kada govorimo o aktivnim slučajevima, u Vinkovcima ih je 58, u Ivankovu 38, Starim Mikanovcima 28, Vukovaru 14 te u Cerni 9 aktivnih slučejeva - naveo je Kubiček i pozvao sve žitelje na maksimalno odgovorno ponašanje i poštivanje svih mjera.

Na novinarski upit koliko u bolnicama ima mjesta za liječenje oboljelih i koliko respiratora, odgovorio je kako točne brojeve ne zna i o tomu treba pitati ravnatelje bolnica, ali je poručio kako ustrojeni COVID odjel funkcionira po svim pravilima struke od početka epidemije.

Epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo VSŽ Vedrana Lanc Čurdinjaković rekla je kako najteže pacijente upućuju u Osijek u Respiracijski centar gdje ima dovoljno kapaciteta.

Fabijan Kapular, načelnik PU Vukovarsko-srijemske, izjavio je kako je policija tijekom vikenda imala 42 nadzora trgovina, ugostiteljskih objekata, noćnih klubova i većih okupljanja i utvrdila 10 neispravnosti.
- Najčešće je to nenošenje maski i nedostatak sredstava za dezinfekciju, neodržavanje fizičke distance, prekoračenje broja nazočnih, a na nekim mjestima gdje se okupilo više od sto ljudi nije napravljen popis. U posljednja smo 24 sata utvrdili dva kršenja samoizolacije, dok smo od 25.lipnja imali 36 dojava o kršenju i 29 utvrđenih slučajeva kršenja samoizolacije - naglasio je Kapular.

D. Korpoš

Možda ste propustili...