Osijek
ISKRA

Učionica održivog razvoja
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
Grad Osijek ovoga ljeta bogatiji je za još jedan zanimljiv i koristan sadržaj za djecu i mlade. Udruga Iskra waldorfska inicijativa u okviru građanske akcije “Učionica održivog razvoja” svakog četvrtka u srpnju s početkom u 18 sati nudi priliku za uživanje na otvorenom uz aktivnosti usmjerene na održivi razvoj na njihovoj “Zemljici” - na parceli u Tvrđavici, samo desetak minuta hoda od središta grada preko pješačkog mosta.

“Kada zamislimo ugodno obiteljsko poslijepodne, onda to sigurno uključuje opušteno druženje, onako uz voće i kavicu. Pa boravak u prirodi: zelenilo, rahla zemlja, pogled na šumu, daleko od gradske vreve. Svakako sve to kroz relaksirajuće aktivnosti poput uređivanja vrta, sadnje, zalijevanja i puno dječje igre. Zato smo pokrenuli ovaj program za djecu i roditelje baš u takvoj atmosferi”, poručuju iz Iskre.

Na “Zemljici” svi tako četvrtkom mogu uživati u aktivnosti poput obrade zemlje, kompostiranja, sađenja, uzgoja hrane, izrade uzvišenih gredica, recikliranja, drvodjeljstva, prirodne gradnje, razvoja timskog rada i povjerenja. Sjenica s dvadesetak sjedećih mjesta, bunar s mehaničkom pumpom, više od deset uzdignutih gredica, drveni komposteri, reciklažne drvene kante, permakulturni spiralni vrt, kamenjari za začinsko bilje i staklenik samo su neki od didaktičkih sadržaja za djecu i odrasle.

Provedba ove građanske akcije omogućena je pokroviteljstvom Slagalice – zaklade za razvoj lokalne zajednice, a projekt “Održi SE” pod pokroviteljstvom je Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. I.Sl.
Možda ste propustili...

ISPRED KAPELICE NA ANINOM GROBLJU

Obilježen spomendan svetih Joakima i Ane

ŠTEDE NA UGRADNJI UREĐAJA NA ŠTETU DRUGIH

Loše postavljene klime uništavaju nove fasade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana