Osijek
BESPOVRATNA SREDSTVA UGOSTITELJSKO-TURISTIČKOJ ŠKOLI

Centar kompetentnosti u Osijeku
Objavljeno 25. lipnja, 2020.

U petak, 26. lipnja ministar turizma Gari Cappelli potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ugostiteljsko-turističkom školom u Osijeku u ukupnom iznosu od 71,5 milijuna kuna za projekt „VirtuOS - uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva“ koji se 85 posto financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna.
„Posebna mi je čast što ćemo u petak potpisati Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku kao jednoj od ukupno dva centra kompetentnosti u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Projekt uspostave Regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu izrazito je važan upravo za osnaživanje kontinentalnog turizma kroz osiguravanje kvalitetnog stručnog turističkog i ugostiteljskog kadra“, izjavio je uoči potpisivanja Ugovora u Osijeku ministar Cappelli.
Glavne aktivnosti projekta bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca.

Regionalni centar kompetentnosti u Osijeku kroz redoviti sustav strukovnog obrazovanja razvijat će standard kvalifikacije i strukovni kurikulum za kvalifikaciju slastičar te izborni dio kurikuluma poduzetništvo/management/upravljanje selektivnih oblika turizma. Uz navedeno, razvijat će se također relevantni standardi i obrazovni programi u obrazovanju odraslih za kvalifikacije: slastičar specijalist, kuhar nutricionist, specijalist destinacije kontinentalnog turizma, konobar specijalist, pivski sommelier, kuhar jela hrvatske nacionalne kuhinje – kuhinja Slavonije i Baranje, priprematelj tradicionalnih slastica Hrvatske i tradicije u novom ruhu i voditelj turističkog gospodarstva.

Budući da cjelokupni sustav obrazovanja počiva na nastavnicima, u centru će se usavršavati upravo oni odgojno-obrazovni radnici uključeni ne samo u izvođenje suvremene nastave, nego i svih onih koji su u tijeku, a čija će izvedba osigurati prijeko potreban kvalitetni ljudski potencijal, koji će biti spreman aktivno i učinkovito uključiti se na tržište rada u Republici Hrvatskoj. PR

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike