Osijek
BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Gospodarski centar u Osijeku, jedan od najvažnijih projekata u regiji, hrvatski je finalist međunarodnog arhitektonskog natjecanja Baumit LifeChallenge 2024 za najljepšu fasadu u Europi u kategoriji "Zapanjujuća struktura". Plasirao se u finale u konkurenciji između čak 300 nevjerojatnih projekata prijavljenih iz cijele Europe, a u kategoriji "Zapanjujuća struktura" natječe se za pobjedu s više od 1000 m2 beton-kreativne tehnike izrađene s Baumit CreativTop Silk završnom žbukom.

Nominacija ovog projekta na Baumit LifeChallenge 2024 dodatno potvrđuje izvanrednost arhitektonskog dizajna i angažmana svih sudionika.

- Naš je cilj bio stvoriti prostor koji ne samo da zadovoljava funkcionalne potrebe nego postavlja standarde u održivosti, estetici i fleksibilnosti. U potrazi za idealnim načinom poboljšanja završnog izgleda Baumit se istaknuo kao optimalan izbor zbog izvanrednog omjera cijene i kvalitete, uz neprocjenjivu tehničku podršku koja je uključivala korisne savjete i pravilan pristup tretiranju površina - istaknuo je Mislav Salitrežić, čiji je dizajn postavio temelje ovog arhitektonskog pothvata.

Nataša Tramišak, iz perspektive investitora - Osječko-baranjske županije, naglašava važnost suradnje, predanost i inovacije u ostvarenju vizije Gospodarskog centra.

- Prioritet je bio stvaranje energetski učinkovite zgrade s modernom tehnologijom i materijalima koji čine objekt atraktivnim vizualno, ugodnim oku te što je više moguće povezanim s prirodom, uključujući elemente poput drva i zelenih zidova. Ovaj projekt predstavlja srce poslovnih aktivnosti u Slavoniji i Baranji. Suradnja s partnerima poput Baumita imala je ključnu ulogu u postizanju visokih standarda kvalitete - ističeTramišak.

Gospodarski centar u Osijeku ne samo da obećava biti središnje mjesto poslovnih aktivnosti u regiji nego je i primjer izvrsnosti u arhitektonskom svijetu. Svečana će se dodjela nagrada Baumit Life Challenge 2024. održati krajem svibnja u Ljubljani.

Baumit Life Challenge natjecanje posvećeno je arhitektonskoj izvrsnosti i inovativnom dizajnu kojim se odaje priznanje najizuzetnijim fasadama diljem Europe. Cijela priča pokrenuta je 2012. godine, kada je Baumit predstavio "Life" - revolucionarnu liniju boja za fasade, najveću takve vrste u Europi. S više od 500 sudionika iz europskih zemalja događaj okuplja najbolje arhitekte, investitore i partnere Baumita. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike