Novosti
NADLEŽNOST NAD ARBITRAŽNIM SPOROM

O slovenskoj tužbi protiv Hrvatske sud EU-a odlučuje 11. prosinca
Objavljeno 15. listopada, 2019.
Sud Europske unije u Luksemburgu objavio je da za prosinac odgađa donošenje odluke o tome je li slovenska tužba protiv Hrvatske vezana na arbitražni spor dopustiva, odnosno je li taj sud za nju nadležan.


- Nisu mi poznati razlozi odgode, oni mogu biti sasvim banalne prirode, ali i sadržajni - kazao je slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar u ponedjeljak za slovenske medije. Slovenski šef diplomacije koji je prije dvije godine, tada s položaja premijera, inzistirao na tužbi tvrdeći da Hrvatska nepoštovanjem i neprovedbom arbitražne presude o graničnom prijeporu krši europsku pravnu stečevinu, napomenuo je kako je u pravnim procedurama uobičajeno da se postupci otegnu i da jednomjesečna odgoda "vjerojatno ne znači ništa dramatično".


- Važnije od toga je kakva će biti odluka suda i sada svi iščekujemo - kazao je Cerar za slovenske medije.
Sud EU-a potvrdio je kako će mišljenje nezavisnog odvjetnika tog suda Priita Pikamäea o tome je li taj sud nadležan za rješavanje slovenske tužbe protiv Hrvatske umjesto 6. studenoga, kako je ranije bilo najavljeno, biti objavljeno tek 11. prosinca, ali se o razlozima odgode nije službeno ništa moglo doznati, objavila je slovenska novinska agencija STA. H
Možda ste propustili...