Sport
OGROMNO RAZOČARANJE MEĐU HRVATSKIM IGRAČIMA NAKON PRVOG PORAZA U LONDONU

Igor Vori: Rintali smo krvavo za zlato, a na kraju ništa. Usrali smo se od straha!
Objavljeno 11. kolovoza, 2012.
Promašili smo toliko zicera u prvom i drugom poluvremenu da je to strašno

Vezani članci

HRVATSKA NAKON PORAZA OD FRANCUSKE PO UTJEŠNU BRONCU

Thierry Omeyer ponovno KOBAN ZA HRVATSKU

 

 

"U glavi mi je kaos", svoje stanje opisao je kapetan Hrvatske Igor Vori nakon poraza od Francuske u polufinalu Olimpijskih igara. Francuzi su drugi puta zaredom zaustavili hrvatske nade za olimpijskim zlatom. Isti pobjednik bio je i prije četiri godine u Pekingu.

Rintali smo dva mjeseca jer smo željeli zlato po koje smo došli u London, na kraju ništa. Nismo iskoristili šansu, već u prvih 15 minuta Omeyer je odlično branio. Ne razumijem odakle toliki respekt s naše strane prema Omeyeru, pitao se Vori.

Doslovno smo se usrali od straha, rekao je odmah nakon utakmice

Promašili smo toliko zicera u prvom i drugom poluvremenu da je to strašno.

Je li se Hrvatska uplašila Francuske?

- Pa, mi smo se njih prepali. Uspavali su nas, igrali pametno. Nismo imali trku, oni su primjenili taktiku Tunižana, razbili su nas. Obrana nije bila sjajna, u prvom dijelu smo ostavljali Mirka na streljani, dodao je Vori.

I Slavko Goluža je priznao strah “kauboja”. To je prema njemu i glavni razlog poraza.

- Ne vidim razloga zašto su se igrači uplašili? Loše smo otvorili utakmicu, promašili smo dva zicera i penala, dok je Omeyer izvanredno reagirao. Loše smo otvorili, ali smo ih stigli, no nismo znali napraviti pravi preokret.

Hrvatska nije djelovala dobro, napad posebice.

- Nismo imali dobar protok lopte, a kada smo ih u drugom poluvremenu stigli nismo realizirali polukontru. Previše je ovo bilo tehničkih pogrešaka za ovakvu utakmicu, dodao je Goluža.

Je li Ivano Balić predugo ostao na klupi. Kad je igrao u prvom dijelu Hrvatska igra je na nešto ličila.

- Ne možemo u susretu mijenjati tri, četiri igrača, zato Balića nisam stavio prije u susret kada je Duvnjak promašivao nego sam čekao posljednjih 10-15 minuta da igra, komentirao je svoje odluke hrvatski izbornik.

Domagoj Duvnjak bio je jedan od tragičara susreta. Nije uspio svladati Omeyera uz šut 0-7.

Omeyer nas je ubio. Nismo bili pravi pogotovo u napadu. Jako sam ljut, jer na žalost kada je trebalo nismo bili pravi. Vjerujem da je ovo samo jedan loš dan i da ćemo protiv Mađara pokazati daleko bolje lice.  

Damir Bičanić debi na olimpijskim igrama neće pamtiti po dobrom.

Ne možemo si ništa zamjeriti. Vidite i sami koliko smo znoja prolili, ali takav je sport. Omeyer je stvarno odlično branio, mi smo napravili nekoliko pogrešaka, treba vidjeti što je to bilo ključno. Ostaje nam utakmica s Mađarima, došli smo po medalju na Olimpijske igre sada je treba i osvojiti. Mislim kako smo je prethodnim igrama i zaslužili.

Manuel Štrlek također je označio nastup francuskog vratara ključnim.

Žao mi je što smo imali nekoliko prilika kada smo stigli na minus jedan, a nismo ih iskoristili. Odigrali smo do utakmice s Francuzima odličan turnir i po svemu smo morali zaslužiti medalju. Biti će teško vratiti se s Mađarima, trebamo se dobro odmoriti i zaboraviti ovo što nam se dogodilo.

 Bronca bi mogla izliječiti samo djelomično rane. Smatra Zlatko Horvat.

Teško mi je sada razmišljati o toj utakmici, ali previše smo znoja i na ovom turniru i na pripremama prolili da odustanemo od medalje. Već u prvih deset minuta propustili smo jako puno prilika. Ja ni jednog trenutka nisam pomislio da smo izgubili, vjerovao sam da ih možemo pobijediti i kada smo ušli u zadnjih deset minuta. Za ovaj poraz sami smo si krivi, rekao je najbolji strijelac u hrvatskim redovima u polufinalu.

Blaženko Lacković gura turnir s ozlijeđenim zglobom. Za Francuze nam je trebao potpuno zdravi Lac. Na kraju je imao učinak od četiri pogotka.

- Ovo je poraz koji boli. Mislim kako ni jedan francuski igrač nije odigrao nešto posebno, osim Omeyera koji je bio prevaga. Pokušali smo sve i 6-0 i 5-1 i 5+1 i rotacijama u napadu, ali ništa nije pomoglo. Žao mi je odigrali smo odličan turnir, dva mjeseca smo mukotrpno radili i na kraju smo zaslužili medalju oko vrata. Jednom smo već dobili Mađare sada treba to i ponoviti, zaključiti će priču o francuskoj "noćnoj mori" Lacković.

K.Lacković/GS

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike