Regija
U 10 MINUTA PALO 60 LITARA KIŠE PO ČETVORNOM METRU

U Petrijevcima nevrijeme
ovakvih razmjera ne
pamte punih 10 godina
Objavljeno 19. srpnja, 2021.

U nedjelju navečer Petrijevce je pogodilo olujno nevrijeme gdje je u svega 10 minuta palo oko 60 litara kiše po četvornom metru te mjestimično i ledotuča. Zbog ovako obilnih oborina (kojih je tijekom ovog vikenda na petrijevačkom području ukupno zabilježeno oko 150 litara po četvornom metru), pod vodom se iznenada našlo središte Petrijevaca, novo naselje (posebno Reljkovićeva i ulica Vladimira Nazora), ali i brojni objekti s garažama u podrumskom dijelu kuće koje je potopila voda.

Na teren su odmah po dojavi izašli i pripadnici DVD-a Petrijevci s raspoloživim pumpama, te su krenuli u sanaciju poplavljenih kritičnih lokacija u mjestu. Kako nam je potvrdio zapovjednik DVD-a Petrijevci Jozo Kuštro, petrijevački vatrogasci bili su na intervenciji u nedjelju navečer do iza 23 sata, a ispumpavanje je nastavljeno i tijekom cijelog ponedjeljka.

U Petrijevcima nevrijeme ovakvih razmjera ne pamte punih 10 godina. Zbog olujnog vjetra na nekim poljoprivrednim površinama suncokret je potpuno uništen, ogromne štete zbrajaju se i u vrtovima, pa je za očekivati da će zbog svega ovoga na području Općine Petrijevci biti proglašena elementarna nepogoda.

L.ANIČIĆ, Snimio: DENIS FEKETE

Možda ste propustili...

OKUPILO SE 16 EKIPA S VIŠE OD 200 VATROGASACA

12. Memorijalni vatrogasni kup

30 GODINA OSLOBOĐENJA VOJNIH OBJEKATA

Vijenci za poginule, spot i pjesma za 122. brigadu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana