Novosti
OČEKIVANI EPILOG NEDAVNE PROMETNE NESREĆE

Damir Dekanić ostao bez vozačke dozvole, u krvi je imao 0,86 promila alkohola
Objavljeno 4. srpnja, 2024.
U trenutku prometne nesreće 19. lipnja na vinkovačkoj obilaznici koncentracija alkohola u krvi bivšeg župana Damira Dekanića iznosila je najmanje 0,86 g/kg, a u krvi 29-godišnjaka, također sudionika nesreće, najmanje 2,13 g/kg, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija.

Iz policije navode da je na temelju činjenica o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđenih očevidom prometne nesreće te pristiglih rezultata analize krvi i urina, Dekaniću uručen obvezni prekršajni nalog i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana, a 29-godišnjaku je zabranjena vožnja na tri mjeseca.

Prometna nesreća, koju je, prema navodima policije, izazvao Damir Dekanić i u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno te je nastala materijalna šteta, dogodila se 19. lipnja u večernjim satima na južnoj vinkovačkoj obilaznici, kojom je Dekanić vozio automobil u smjeru Jarmine. Došavši do dijela ceste gdje se obavljaju radovi, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste, gustoći prometa i vidljivosti te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila Peugeot vinkovačke registracije koji je ispred njega vozio 29-godišnjak. On je u to vrijeme u krvi imao 2,12 promila alkohola i nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Automobil 29-godišnjaka odbačen je unaprijed, te je udario u stražnji dio Citroena koji je u koloni vozila zaustavio 30-godišnjak i koji je udario u stražnji dio Opela, također vinkovačke registracije, koji je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovu automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć pružena im je u vinkovačkoj bolnici. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, Dekanić je sutradan podnio ostavku na dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije, na kojoj ga do lokalnih izbora s ovlastima župana mijenja njegov zamjenik Franjo Orešković.

Prije dvije godine Dekanić je izazvao prometnu nesreću u Cerni, nakon čega je završio i u istražnom zatvoru. Zbog te je nesreće optužen za zlouporabu položaja i ovlasti jer je preko policajaca na terenu pokušao zataškati slučaj. Prije toga je sudjelovao i u prometnoj nesreći kada je automobilom udario u vozilo u kojem su se vozile časne sestre. H
Dekaniću je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na mjesec dana

Najčitanije iz rubrike