Objavljeno 27. lipnja, 2024.
Nomad Foods, u čijem je portfelju i najveći domaći proizvođač sladoleda i zamrznute hrane u Hrvatskoj, Ledo, objavio je rezultate 18-mjesečnog istraživanja kojim se ispitivalo može li podizanje temperature skladištenja zamrznute hrane dovesti do znatnog smanjenja emisija ugljikova dioksida i troškova bez utjecaja na sigurnost ili kvalitetu proizvoda. "Kada je riječ o ugljičnom otisku, znamo da je zamrznuta hrana odlično rangirana u usporedbi s drugim metodama konzerviranja hrane. Najnoviji rezultati našeg istraživanja u suradnji s organizacijom Campden BRI naglašavaju ključnu ulogu koju zamrznuta hrana ima u smanjivanju utjecaja šire prehrambene industrije na klimatske promjene. Analiza je pokazala kako se u vezi s ugljičnim otiskom zamrznuta hrana sjajno ponaša u usporedbi s alternativnim načinima konzerviranja hrane, djelomično i zbog puno nižih razina prehrambenog otpada", naveli su iz Nomad Foodsa.
Z.R.