Ekonomija
KAMPANJA "JEDNA KALA, JEDNO HVALA"

Kala i ove godine promiče vrijednost dobrovoljnih vatrogasnih društava
Objavljeno 24. lipnja, 2024.
Kala će u kampanji donirati financijska sredstva dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a osigurat će im i zalihe flaširane vode. Na web stranici jednakala-jednohvala.hr u kampanju se mogu uključiti i građani, te svojim glasovima podržati DVD-e

Nakon velike podrške građana prošlog ljeta, Kala i ove godine nastavlja hvalevrijednu kampanju „Jedna Kala, jedno hvala“, kojom podržava dobrovoljna vatrogasna društva. Kala, blaga negazirana prirodna mineralna voda, promiče vrijednost tihe snage, odnosno vrline koje leže u svakoj osobi; od strpljenja i hrabrosti do nježnosti i razumijevanja, a upravo su te vrijednosti prepoznate kod volontera, dobrovoljnih vatrogasaca. Dobrovoljna vatrogasna društva okupljaju hrabre članove koji se često od malih nogu uključuju u rad lokalnih DVD-a, a za svoj svakodnevni angažman i pomoć ne primaju nikakvu naknadu.

 

U suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Kala će dobrovoljna vatrogasna društva podržati financijskom donacijom, osigurat će im zalihe flaširane vode, a kao i prošle godine, u kampanji mogu sudjelovati i građani. Na stranici jednakala-jednohvala.hr u video serijalu bit će predstavljeno 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava, koje građani mogu podržati svojim glasovima i na taj način još jednom naglasiti vrijednost dobrovoljnih vatrogasnih društava za zajednicu.

‘’Kala je voda koja snagom nježnosti odražava tihu snagu u nama i upravo je ta tiha snaga vrlina koju posjeduju naši dobrovoljni vatrogasci, koji riskiraju svoje živote da bi se mi osjećali sigurno. Kad smo lani pokrenuli kampanju „Jedna Kala, jedno hvala“ htjeli smo javnosti pokazati s čime se sve suočavaju vatrogasci. Ponosni smo što su se građani u velikom broju uključili u kampanju i svakodnevno ostavljali zahvale za vatrogasce, te smo uvjereni da će i ove godine u velikom broju podržati DVD-ove i tako promicati važnost volonterstva u našem društvu'', izjavila je Iva Ramić Senior Brand Building Manager u Atlantic Grupi.

 

U Hrvatskoj djeluje oko 140 000 članova vatrogasnih društava, a većinom je riječ o volonterima koji su uključeni u rad 1761 dobrovoljnog vatrogasnog društva. Iako se vatrogasni poziv primarno povezuje sa zaštitom od požara, sve je više intervencija koje su tehničke prirode, od pomoći u prometu do spašavanja nakon potresa ili nevremena. Upravo su dobrovoljni vatrogasci prvi koji izlaze na teren u slučaju izvanrednih situacija, a svjedočili smo tome i lani kad je Hrvatsku pogodilo nezapamćeno nevrijeme. (promo)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike