Osijek
OBLJETNICA VRIJEDNA DIVLJENJA

50 godina od mature Kemijsko-prehrambenog školskog centra
Objavljeno 13. lipnja, 2024.
Generacije osječkih maturanata okupljaju se ovih dana kako bi se prisjetile sretnih i bezbrižnih školskih dana. Jedan se razred izdvaja, a riječ je o 4b generacije 1973./74. Kemijsko-prehrambenog školskog centra (današnja Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija "Ruđera Boškovića"). Riječ je o maturantima koji su obilježili pedeset godina mature! Inače, upravo je ta generacija bila prva koja je maturirala u "novoj" zgradi škole, koja također slavi 50 godina izgradnje.

Nakon mature razasuli su se maturanti iz 4b po cijelom svijetu, a neki su samo zbog proslave prešli tisuće kilometara od Australije, Njemačke, Crne Gore, Srbije i iz raznih dijelova Lijepe Naše kako bi se vidjeli s kolegama i proslavili godišnjicu. Na proslavi nije nedostajalo smijeha, zagrljaja, pa i suza radosnica. "Zrak je bio pun emocija i kao da smo samo nastavili tamo gdje smo prije pedeset godina stali. Srca su nam bila puna!" poručili su maturanti.

Prozivci se odazvalo 17 bivših učenica i učenika (slijeva nadesno): Branka Marković (Puljiz), Vera Stanišić (Santo), Marija Bukvić (Brođanac), prof. Nada Kolesarić, Višnja Perić, Jadranka Sebešić (Hrsan), Branka Pavlović (Gebauer), Zdenka Zorman (Srdoč), Branka Lešić (Lulić), Marija Janjić (Nikčević), Josip Mesarić, Mirjana Bogdanovska (Vukas), Ana Bošnjak (Basa), Milan Čoporda, Jadranka Buljubašić, Rajka Dmitrović (Baotić), Vlasta Pendić (Andučić) te Jagoda Čuljak (Šušković), koja nije na slici. M.Bu.
Možda ste propustili...