Dome slatki dome
OD KLASIČNIH DO TRENDOVSKIH

Paviljon, zastori ili suncobrani za zaštitu od sunca
Objavljeno 13. lipnja, 2024.
Za sve one koji su u mogućnosti idealno zasjenjenje tvorit će čvrsta nadstrešnica, kao produžetak unutrašnjeg prostora. Taj klasični element može vrlo jednostavno dobiti trendovska obilježja. Fine tkanine u funkciji zastora dat će notu profinjenosti i prozračnosti. Povežite boju zastora s jastučićima sjedeće garniture. Svijetle boje poput bijele ili bež bit će idealan odabir.

Praktično



Na tržištu je široka ponuda elemenata zaštite od sunca, kako onih klasičnog oblika tako i trendovskih. Odaberite element zasjenjenja koji će najbolje odgovarati vašem okružju i potrebama. Ako je vanjski prostor većih dimenzija, odaberite paviljon, koji će obogatiti vaše dvorište. Metalnu konstrukciju dekorirajte tkaninom i postavite zastore ili istaknite konstrukciju kombinirajući ju s drvenim detaljima. Taj trendovski element zasjenjena postat će atraktivan prostor za druženje i odmor. Ne zaboravite prostor obogatiti dekorativnim predmetima i dodatnim zelenilom.

Za manje prostore preporučljiva je upotreba suncobrana. Praktični su zbog mogućnosti premještanja, a trendovski oblici su i pravi ukras u prostoru. Odaberite one pravokutnog oblika jer će stvoriti kvalitetnije zasjenjeni prostor. Konstrukcija može biti metalna ili drvena, uskladite ju s postojećim elementima u vrtu. Izbjegavajte šarene i tamne tkanine za zasjenjenje, idealne su svijetle, nenametljive boje koje će se lako uklopiti u postojeće stanje.

Ležaljke


Izrazito trendovski elementi za zasjenjenje su ležaljke, dvosjedi ili ljuljačke s integriranim sjenilom. Takvi su elementi izuzetno fleksibilni i praktični, pa se mogu smjestiti u bilo koji vanjski prostor. Možete ih postaviti samostalno ili kao dio cjeline, stilski slično sjedećoj garnituri ili potpuno različito. Imaju samo jednu svrhu - odmor i uživanje. Odaberite kvalitetnu zaštitu od sunca i uživajte u ljetu!
 
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Montažne nadstrešnice
Za male prostore preporučljive su montažne nadstrešnice s ručnim ili električnim upravljanjem. Taj klasični element zasjenjenja obogatite trendovskim dekorativnim elementima poput zemljanih ćupova i metalnih klub-stolića. Obvezno postavite dekorativne jastučiće u trendovskim bojama - siva, plava, ciklama ili žuta.

Možda ste propustili...

DIZAJN: VEZA S VANJSKIM PROSTOROM

Kreativne sobe s pogledom na van

VRT LJETNA REZIDBA UKRASNIH GRMOVA

Za ljepši izgled, dužu i raskošnu cvatnju

Najčitanije iz rubrike