Osijek
SUTRA JE BLAGDAN SVETOG ANTUNA PADOVANSKOG

Tvrđa sprema za tisuće vjernika
Objavljeno 12. lipnja, 2024.
Crkva Svetog Križa i dvorište franjevačkog samostana u Tvrđi spremni su za četvrtak i prihvat tisuća vjernika iz Osijeka, ali i hodočasnika iz cijele Slavonije i Baranje. Vjernici se svake godine okupljaju 13. lipnja kako bi se pomolili svetom Antunu Padovanskom, uz njegov kip u crkvi Svetog Križa. Srijeda je posljednji dan svečane trodnevnice koja se održavala od ponedjeljka, a svetu misu u 18 sati vodi fra Ivan Benaković, povjerenik za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije.



U četvrtak, 13. lipnja, na blagdan svetog Antuna Padovanskog, svete mise su na rasporedu od ranih jutarnjih sati, u 3, 4, 5, 6, 7.30, 9, 10.30 i 12 sati, te poslijepodne, u 16, 18, 19.30 i 21 sat. Misu u 10.30 predvodit će msgr. Fabijan Svalina, biskup srijemski. Tradicionalni blagoslov djece i ljiljana bit će na svečanoj svetoj misi u 18 sati u samostanskom dvorištu. Također, cijelog dana proštenja, od 2.30 do 13 i od 15 do 21 sat, bit će mogućnost ispovijedi.



Vrijeme bi trebalo, tijekom Antunova, biti oblačno, ranojutarnja temperatura oko 11, a dnevna do 22 Celzijeva stupnja. Kišne kapi mogle bi pasti u prijepodnevnim satima (između 10 i podneva), pa se svim vjernicima preporučuje da ponesu kišobrane prilikom dolaska u Tvrđu. Kako se očekuje veliki broj vjernika, preporuka je da se svi oni koriste javnim prijevozom kako bi sigurno došli do Tvrđe i crkve Svetog Križa jer parkirališnih mjesta uz samu Tvrđu, s obzirom na broj vjernika, nema puno. M.Bugarić
Možda ste propustili...