Crna kronika
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA SUDA U SLAVONIJI

Rekao supruzi: “Ovdje da sada imam ‘kanap’, sad bi’ te objesio”, osuđen uvjetno
Objavljeno 12. lipnja, 2024.
Sudovi nastavljaju određivati uvjetne kazne obiteljskim nasilnicima, a još jedna takva presuda dolazi iz Slavonije. Jedan od općinskih sudova nepravomoćno je proglasio krivim 29-godišnjeg stranog državljanina s prebivalištem u Slavoniji jer je 3. prosinca 2023. u gradu u kojem živi supruzi preko Vibera poslao poruku: "Ako mojoj majci ne bude dobro, imat ćeš tri sekunde života", a nakon što je supruga došla do njega, rekao joj je: "Bolje šuti ili ću te sad ubiti!"

Kriv je i jer je sljedećeg dana, nakon svađe, supruzi rekao: "Ovdje da sad imam ‘kanap‘, sad bi‘ te objesio!" Potom je, 9. prosinca, nakon što mu je supruga poslala poruku da mu je izbacila stvari iz kuće, došao do zaključanih vrata i snažno udarao nogom po njima, sve dok supruga nije pozvala policiju, zbog čega je pobjegao.

Za dvije prijetnje 29-godišnjak je osuđen na po šest mjeseci zatvora, te ga je sud osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci. Potom je osuđen na uvjetnu kaznu, tako da u zatvor neće ići ako u roku provjeravanja od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, od 10. prosinca 2023. do 5. travnja ove godine.

U svojoj obrani 29-godišnjak je sve priznao, pokajao se i rekao da se to više neće ponoviti. U dokaznom postupku sud je uz suglasnost stranaka reproducirao zapisnik o ispitivanju žrtve sastavljen u prostorijama nadležnog županijskog suda 26. siječnja 2024. Supruga je izjavila da je rekla njegovoj majci kako se on odnosi prema njoj, zbog njihovih prijašnjih prepirki. On je otišao u jednu sobu, ona je bila u drugoj s bebom, a nakon što je s njim razgovarala, poslao joj je prvu prjeteću poruku. Kada se beba probudila, otišla je k njemu u drugu sobu da ga pita što znači njegova poruka. On je tada podigao šaku prema njoj i rekao: "Bolje šuti ili ću te sad ubiti!" Kada je iznijela njegove stvari ispred kuće, on je, nakon što nije htjela otvoriti vrata, svom silinom počeo lupati nogom po vratima. Shvatila je da te prijetnje nisu bile obična priča, uplašila se za svoju i sigurnost djeteta, pa je pozvala policiju.

Od olakotnih okolnosti na strani optuženika sud je cijenio njegovo iskreno držanje pred sudom, što je priznao počinjenje kaznenih djela koja mu se optužnicom stavljaju na teret, što je mlada osoba, otac jednog djeteta, bez imovine i zaposlenja, što do sada nije osuđivan. Otegotnih okolnosti na strani optuženika sud nije utvrdio. S.Lacić
Možda ste propustili...

RAZBIJEN KOKAINSKI KARTEL

Među uhićenim dilerima i Hrvati

PRIJAVLJEN 18-GODIŠNJAK IZ NOVE GRADIŠKE

Bacio drogu kada je vidio policiju