Crna kronika
DVOSTRUKO UBOJSTVO U SLAVONSKOM BRODU

Sin osumnjičen za ubojstvo roditelja, susjedi su u šoku, motiv zločina nepoznat
Objavljeno 20. lipnja, 2024.

Dvostruko ubojstvo koje se dogodilo u četvrtak šokiralo je stanovnike Slavonskog Broda. O svemu se oglasila i policija navevši kako je oko 13.50 u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena dojava o ubojstvima, te da je osumnjičenik već uhićen. Prema neslužbenim informacijama, sin je ubio roditelje.

- Policijski službenici su na mjestu događaja u Slavonskom Brodu, u obiteljskoj kući u Ulici sv. Lovre, potvrdili istinitost dojave, gdje su uočena mrtva tijela dviju osoba, 76-godišnjaka i 78-godišnjakinje. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela uhićen je 45-godišnjak. Policijski službenici u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom provode očevid i kriminalističko istraživanje, kojim će se utvrditi važne činjenice i okolnosti navedenog događaja - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske. Tek nakon što očevid bude dovršen, očekuje se više informacija o tome kako je sin usmrtio roditelje, kao i o motivu tog okrutnog zločina.


Kako je prenio slavonskobrodski Plusportal, 45-godišnjak je godinama radio u Francuskoj i prije nekog vremena se vratio u Slavonski Brod te kupio kuću u istoj ulici gdje stanuju roditelji. Susjedi ubijenih supružnika kazali su da je u posljednje vrijeme imao psihičkih problema.

Ubojstva roditelja nisu česta u Hrvatskoj, no bilo ih je u posljenjih nekoliko godina. U Puli je u siječnju 2022. godine 39-godišnjak iz koristoljublja ubio roditelje hitcima iz pištolja. Nadležno Županijsko državno odvjetništvo optužnicom ga je teretilo da je nanio ocu jednu prostrjelnu ranu, a majci jednu ustrijelnu ranu, te je oboje preminulo na mjestu događaja. Kako su tada pisali lokalni mediji, mrtva tijela pronađena su u kući 14. siječnja, no 39-godišnjak je roditelje ubio u garaži dan prije. Navodno su tijela bila zamotana u najlonske vreće.

U ožujku 2017. godine 19-godišnjak je u Čistoj Velikoj, kraj Vodica, hitcima iz pištolja ubio majku i oca. Optužnicom se mladića teretilo da je ubio 46-godišnju majku kada je sjela za upravljač svog automobila, te da je potom u garaži, s udaljenosti od 30 centimetara, ubio i oca. Okrutni mladi ubojica rekao je da je ubio roditelje jer su ga psihički stalno pritiskali, prigovarali mu zbog škole i društva u kojem se kretao. S.Lacić