Crna kronika
GLAVNI RAVNATELJ POLICIJE NIKOLA MILINA

Milina: Češka obitelj olako uzela pronađeno eksplozivno sredstvo
Objavljeno 21. lipnja, 2024.

ZAGREB - Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u petak je izjavio da je češka obitelj, čije je dijete stradalo u eksploziji u srijedu, na vojnom poligonu u kninskom zaleđu pronašla ubojito sredstvo koje su olako i nepromišljeno povezli svojim automobilom, a aktivirano je nakon zaustavljanja vozila zbog kvara.

Milina je, odgovarajući na novinarske upite nakon polaganja prisege polaznika Policijske akademije, naglasio da je Hrvatska sigurna zemlja, no da se na području označenom kao opasno može dogoditi da se pronađu zaostala eksplozivna sredstva nakon provedbe vojnih vježbi.

"Prema prikupljenim saznanjima i obavijestima sumnjičimo oca preminulog djeteta da je počinio teško kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti povezano sa dovođenjem u opasnost života i imovine, on je uhićen i bit će priveden pritvorskom nadzorniku", rekao je Milina.

Vezano uz ubojstvo supružnika u Slavonskom Brodu koje je počinio član obitelji, Milina je kazao da je osumnjičeni odmah uhićen i policija provodi dokazne radnje. "U policijskoj evidenciji nema ništa što bi upućivao na takav karakter i moguće počinjenje tako teškog kaznenog djela", dodao je.

U slučaju prometne nezgode bivšeg župana Vukovarsko-srijemskog Damira Dekanića, Milina je rekao kako je policija odradila svoj posao i, kao i u svakoj drugoj prometnoj nesreći, utvrdila je sudionike nesreće, prekršitelje i "podnosi odgovarajuće prijave i poduzima radnje iz svoje nadležnosti".

Policija stalno provodi akcije u prometu, a posebice vikendom i upozorava da se svi pridržavaju prometnih pravila i pridonesu da se smanji smrtno stradavanje u prometnim nesrećama, istaknuo je Milina.

(Hina)

Možda ste propustili...