Crna kronika
REKORD ZA GUINNESSA

Upravljao “bicom” s nevjerojatna 4,2 promila alkohola
Objavljeno 26. lipnja, 2024.
Potpuno alkoholno anestezirani 48-godišnjak bicikl je lelujavo vozio po ulicama Slatine
Mreža prometnih policija europskih država (Roadpol) od prošlog tjedna pojačano kontrolira promet, s naglaskom na utvrđivanju prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga. Akcija je provedena i na području Slavonije i Baranje, a bilo je tu uistinu rekordnih brojki.

Rekorder za akcije je 48-godišnjak koji je za upravljačem bicikla zaustavljen u Slatini. Policajci su odmah zbog njegove lelujave vožnje posumnjali da je pijan, a to je potvrdio i alkotest. Iz PU virovitičko-podravske potvrdili su da je alkometar (uređaj za očitavanje promila alkohola) ispravan, a on je pokazao da je biciklist u krvi imao nevjerojatnih 4,20 promila alkohola. Kako je zaustavljen u 17 sati, trijeznio se do jutra u policijskoj postaji.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su ukupno 62 ciljana prometna prekršaja, od kojih 60 upravljanja pod utjecajem alkohola i dva prekršaja upravljanja pod utjecajem droga. I u OBŽ-u je najpijaniji bio biciklist, 51-godišnjak kojeg su policajci zaustavili u Lugu u Baranji. U krvi je imao 3,82 promila alkohola. Biciklist je zbog visoke koncentracije alkohola, odnosno mogućeg otrovanja alkoholom, prevezen u KBC Osijek radi liječničkog nadzora i opservacije.

Na području PU osječko-baranjske protekloga je vikenda policija u prometu zatekla 31 vozača koji je bio pod utjecajem alkohola, i to 17 vozača automobila, 13 biciklista i jednog motociklista. Najviša koncentracija, 2,77 promila, izmjerena je 42-godišnjem vozaču automobila koji je zaustavljen u subotu oko 14.24 u Kozarcu, i morao je na triježnjenje.

U Požeško-slavonskoj županiji najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj u Ulici Pavla Radića u Požegi, gdje su policajci u prometu zatekli 51-godišnjeg vozača koji je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,23 promila vozio automobil. Predložena je kazna od 2640 eura, a dobio je i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci. Kako nema položen vozački ispit, kazna će se aktivirati kada ga jednog dana (i ako) položi.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

DIVLJAO NOĆU U SLAVONSKOM BRODU

Pijani Poljak u ćeliji udarao glavom o zid

POLICIJA “NAGRADILA” 66 POSJETITELJA INMUSIC FESTIVALA

Naplaćeno im 21.000 eura zbog droge

Najčitanije iz rubrike