Novosti
VAŽNA OZNAKA

HPB - tvrtka prijatelj zdravlja
Objavljeno 8. lipnja, 2024.
Hrvatskoj poštanskoj banci produžen je certifikat Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo "Tvrtka prijatelj zdravlja" u sklopu Nacionalnog programa "Živjeti zdravo", čime je stekla pravo i sljedećih pet godina nositi oznaku koja je potvrda brige o zdravlju zaposlenika i klijenata, priopćeno je iz HPB-a. Svoj prvi certifikat "Tvrtka prijatelj zdravlja" HPB je dobio u srpnju 2022. i postao prva banka u Hrvatskoj s tim važnim priznanjem u segmentu promicanja zdravlja i zaštite na radu. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak uručio je certifikat "Tvrtka prijatelj zdravlja" predsjedniku Uprave HPB-a Marku Badurini, a na svečanosti su bili predstavnici tima HZJZ-a, članovi Uprave HPB-a i zaposlenici uključeni u projekt. "S obzirom na porast kroničnih nezaraznih bolesti potrebno je dodatno ulagati u zdravstvenu pismenost provedbom edukativnih aktivnosti i na radnom mjestu jer tu zaposlenici provode većinu svog dana", izjavio je Capak.

HPB je i u 2024. ispunio sve kriterije za stjecanje ovog važnog certifikata na temelju aktivnosti promicanja zdravlja na radnom mjestu, iskazane brige o zdravlju zaposlenika i klijenata te očuvanja okoliša kao i ukupnoj promociji zdravih navika. "Ulaganje u zdravlje i promicanje zdravog načina života naših zaposlenika visoko su na ljestvici prioriteta HPB-a, što osobito potičemo i podupiremo iz godine u godinu. Drago mi je što je predanost naših kolega u organizaciji svih aktivnosti prepoznata i pozitivno ocijenjena te što svojim internim projektima utječemo na stvaranje uvjeta za zdravu radnu okolinu", izjavio je Badurina.

U evaluacijskom razdoblju HPB je nabavio 22 automatska vanjska defibrilatora (AVD), uređaje koji spašavaju živote u slučaju srčanog zastoja, a koji su instalirani na frekventnim lokacijama mreže Banke. Lani je osposobljeno više od 150 zaposlenika HPB-a za pružanje prve pomoći i korištenje AVD-a. HPB je za zaposlenike organizirao poligone zdravlja u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Splitu i Rijeci te planira nastaviti s aktivnostima koje su usmjerene na važnost brige o zdravlju. D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike