Regija
MOSTAR - VUKOVAR

12. Biciklistička karavana
duga 500 kilometara
Objavljeno 23. travnja, 2024.
VUKOVAR - U nedelju, 28. travnja, iz Mostara za Vukovar kreće 12. Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar. Bit će to još jedna potvrda prijateljstva dvaju gradova, a i svih mjesta kroz koje karavana prolazi, kao i gradova domaćina - Kiseljaka, Žepča, Orašja i Županje. Da je sve spremno potvrđuju i organizatori i gradovi domaćini. "Grad Vukovar spreman je da još jednom dočeka svoje prijatelje iz grada Mostara i ponosni smo da i ove godine možemo zajednički sudjelovati u organizaciji ovako velikog događaja", kaže Filip Sušac, dogradonačelnik Vukovara.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, sastojat će se od četiriju etapa ukupne dužine oko 500 kilometara, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama. Okupit će 27 sudionika iz Hrvatske i BiH, a među njima su i četiri žene, kojima to neće biti prvi put da sudjeluju u karavani. Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, a organizatori zahvaljuju svim policijskim dužnosnicima koji već 12 godina brinu za sigurnost svih sudionika.

Nakon što biciklisti prijeđu u Republiku Hrvatsku, dočekat će ih gradonačelnici Županje i Vukovara, Damir Juzbašić i Ivan Penava. Povratak biciklista planiran je za četvrtak, 2. svibnja, nakon posjeta Borovu Selu, gdje će nazočiti komemoraciji za 12 poginulih redarstvenika. D.S.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike