Sport
OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Sljedeća tri susreta bit će ključna za nogometaše Osijeka u borbi za Europu, pa će mu biti potrebna sva navijačka pomoć
Za nogometaše Osijeka od subotnjeg susreta protiv Istre 1961 kreću svojevrsne kvalifikacije za plasman u Europu.

Sljedeće tri utakmice za Bijelo-plave bi se mogle pokazati kao sudbonosne na putu prema ostvarivanju jedinog cilja koji im je ostao u ovoj sezoni. Toliko toga otišlo je u vjetar, no sad to sve više nije ni važno, jer ostala je ta jedna meta koju treba pogoditi. Tri uzastopne gostujuće pobjede dobar su preduvjet za ono što slijedi, ali neće to biti lak posao.

Ključni trenutak


Napetost će biti to veća jer Osijek i Lokomotiva se međusobno bore za tu četvrtu poziciju i izlazak u Europu, a u utakmicama koje slijede mogu izravno utjecati i na borbu za naslov prvaka Hrvatske. Naime, i jedni i drugi će u preostalim susretima igrati protiv vodećeg dvojca i pretendenta za naslov, Rijeke i Dinama.

Bijelo-plavima je sad najvažnije to uzimanje "četvorke", u toj borbi za Europu sljedeća tri kola bi se mogla pokazati ključnima jer Osijek ima sve u svojim rukama. Na Opus Arenu dolaze Istra 1961 i Lokomotiva, u goste će Gorici, a u isto vrijeme Lokomotivu čekaju domaće utakmice protiv Dinama i Rijeke, te možda i ključna u Osijeku. Bijelo-plavima će vrlo važno biti što će učiniti prije dolaska Lokomotive u Slavoniju. U idealnim okolnostima taj bi susret mogli dočekati sa sedam bodova više od Lokosa. To bi značilo da je Osijek dobio obje svoje utakmice (Istra 1961 i Gorica), a da je Lokomotiva izgubila od Dinama i Rijeke. U takvim okolnostima Bijelo-plavi bi pitanje plasmana u Europu mogli riješiti već u tom susretu sa Zagrepčanima na svom stadionu, jer ako bi pobijedili, otišli bi na plus deset bodova tri kola prije kraja, pa bi sve bilo jasno.

Samo Osijek


Naravno, u priči sve izgleda lakše nego u zbilji. Ako pobijede Istru 1961, Bijelo-plave čeka uvijek škakljivo gostovanje u Gorici, a u prošlosti je još škakljivije bilo kada su kod kuće trebali nešto odlučivati protiv Lokomotive. Obično bi takve priče završavale loše. E, sad, ova sezona bila je dovoljno loša, pa bi se sve te navike iz prošlosti mogle i promijeniti. Osijek je s te tri pobjede u gostima valjda uhvatio "pobjednički val", na kojem treba jahati i u subotu protiv Puljana. Motivi? Bit će ih i više nego dovoljno. Ova generacija igrača valjda ne želi biti prva koja u eri blagostanja s mađarskim kapitalom nije uspjela ostvariti ni najmanje što se od nje očekivalo. Osim toga Kohorta će u subotu proslaviti 36. rođendan, pa bi pobjeda nad Puljanima bila lijep poklon.

Na kraju dana došli smo do faze sezone u kojoj više ništa nije važno osim jedne stvari - konačna podrška Zoranu Zekiću i momčadi na putu spašavanja sezone. Budimo Osijek!

Dalibor Keler
zajedništvo
BIJELO-PLAVIMA SAD TREBA

PRAVA PODRŠKA

POSLJEDNIH ŠEST KOLA
 

OSIJEK

31. kolo: Istra 1961

32. kolo: Gorica

33. kolo: Lokomotiva

34. kolo: Dinamo

35. kolo: Rijeka

36. kolo: Varaždin



LOKOMOTIVA

31. kolo: Dinamo

32. kolo: Rijeka

33. kolo: Osijek

34. kolo: Slaven Belupo

35. kolo: Rudeš

36. kolo: Hajduk

Najčitanije iz rubrike