Sport
DOIGRAVANJE SUPERSPORT HMNL-A

Osječani u Zrinjevcu protiv Squarea love majstoricu
Objavljeno 28. ožujka, 2024.
Osječki malonogometaši večeras će protiv duboravčkog Squarea na svom parketu pokušati produžiti sezonu. Riječ je o drugom susretu četvrtfinala doigravanja SuperSport HMNL-a.



Prva utakmica odigrana prije tjedan dana u Duborvniku završila je pobjedom Squarea s 5:1, pa Osječani, ako žele produžiti seriju, moraju pobijediti u večerašnjem susretu. U tom slučaju igrala bi se majstorica u Dubrovniku. Rezultatski poraz iz prve utakmice izgleda uvjerljiv, ali svega je bilo u tom susretu, a već po nekom nepisanom pravilu osječka momčad je na kraju sama sebi "pucala u nogu" kada se lomila utakmica. Kaznene udarce sa šest metara u futsalu se ne viđa baš često, a Osijek ih je u Dubrovniku skrivio čak dva, i to točno u trenucima kada je pokušavao vratiti potpunu neizvjesnost u susret.



- Čudna je bila ta prva utakmica u kojoj smo vrlo nespretno skrivili dva šesterca, a domaćinu poklonili i preostala tri pogotka. Mogli smo izvući mnogo povoljniji rezultat jer smo dvaput pogađali okvir njihovih vrata u trenucima kada je rezultat bio aktivan. Sve što smo pokazali u prvom susretu ulijeva mi optimizam za ovu drugu utakmicu. Želimo pobjedu i produžetak ove serije na majstoricu - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.



Još uvijek nam je u svježem sjećanju nedavni okršaj istih suparnika odigran u Zrinjevcu u osnovnom dijelu sezone. Osijek je u završnicu tog susreta ušao s prednošću od 4:1, ali su se Dubrovčani čudesno vratili na 4:4 zahvaljujući sjajnoj igri s "letećim vratarom", a onda Osijeku 30-ak seknudi prije kraja nije priznat regularan pogodak Andreja Pandurevića. I taj je susret pokazao kako se Osijek može nositi sa Sqaureom, ali trebat će bolje odgovoriti na eventualnu igru suparnika s "letećim vratarom".



- Posvetili smo dosta vremena u pripremi utakmice baš tom segmentu jer ga Dubrovčani igraju odlično. No ne bih imao ništa protiv ako bismo ih opet prisili na takav potez jer to bi značilo da imamo rezultatsku prednost. Spremni smo i, što je najvažnije, kompletni, a morat ćemo biti čvršći i odlučniji u duel igri. Mekani smo bili u prvom susretu, i to smo platili jeftino primljenim pogodcima. Igramo pred našom publikom koja će nas, vjerujem, potaknuti na agresivniji i čvršći pristup - zaključio je Saša Voldin, trener osječkog malonogometnoh prvoligaša.



Susret Osijek - Square (Dubrovnik) igra se večeras (četvrtak) u dvorani Zrinjevac s početkom u 20 sati. D.Keler
DRUGE UTAKMICE ČETVRTFINALA
Danas i sutra su na rasporedu sve druge utakmice četvrtfinala doigravanja SuperSport HMNL, a u njima se sastaju: Osijek - Square (Dubrovnik) (1:5), Crnica (Šibenik) - Pula Stanoinvest (0:4), Torcida (Split) - Futsal Dinamo (Zagreb) (1:6), Novo vrijeme (Makarska) - Olmussum (Omiš) (1:3).

U zagradi su rezultati prvih utakmica, a za prolazak u polufinale potrebne su dvije pobjede.

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike