Sport
GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Drugog dana kvalifikacija na Svjetskom kupu u Dohi, posljednjem turniru koji se boduje u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ponovno je uspješan bio osječki gimnastičar. Aurel Benović nakon izborenog finala na parteru plasirao se i u finale na preskoku, a odličnu formu potvrdila je i Tina Zelčić koja se s petim rezultatom u kvalifikacijama plasirala u finale na gredi.



Aurel Benović nastavlja sa sjajnim nastupima. U proteklih nekoliko mjeseci Osječanin je pokazao visoku razinu i u svojoj drugoj disciplini po kvaliteti, preskoku. Pobjeda na Svjetskom kupu u Osijeku samo je to potvrdila. U kvalifikacijama u Dohi u jakoj konkurenciji Benović je zauzeo sedmo mjesto s ukupnom ocjenom 14.133 i ušao u finale. Najbolji u kvalifikacijama na preskoku bio je Armenac Artur Davtjan s ocjenom 15.166.



- Zadovoljan sam ulaskom u finale. Prvi skok je bio nešto teži s početnom ocjenom 5.6. Nažalost, imao sam veću pogrešku pri doskoku i ocjena za taj skok je bila nešto niža. Drugi skok je bio lakši s početnom ocjenom 5.2. Nadam se da će u finalu izvedbe biti još bolje. Okrećem se finalu na parteru koje mi je jako važno jer mi o tome ovisi olimpijska viza. Pokušat ću se pripremiti fizički i psihički, nadam se da će me i sreća malo poslužiti - poručio je Benović.



U kvalifikacijama na gredi odličan nastup odradila je Tina Zelčić, završila je peta s ocjenom 12.833. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike