Sport
HRVATSKA VEČERAS S EGIPTOM

U finalu treba malo ozbiljnije
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Hrvatski nogometaši protiv Tunisa pokazali da su se u Kairo došli malo opuštati i družiti

Nogometaši Hrvatske nakon blijede igre i tek nakon raspucavanja penala svladali su Tunis i plasirali se u finale ACUD Cupa u Kairu, gdje ih večeras od 21 sat čeka domaći Egipat, koji je u drugom polufinalu bio bolji od Novog Zelanda (1:0).



Hrvatski izbornik Zlatko Dalić pred svoje je igrače stavio cilj:

“Kad smo već ovdje, idemo osvojiti turnir." Dalić je još prije puta u Egipat naglasio da će na ovom turniru svi hrvatski igrači dobiti priliku zaigrati. Protiv Tunisa nisu igrala šestorica, Labrović, Kotarski, Vida, Stanišić, Pongračić i Pjaca, pa se večeras u Kairu očekuje i njihov nastup.

Izvjesno je da na vratima neće biti ni naše "jedinice" Dominika Livakovića ni junaka protiv Tunusa Ivice Ivušića, jer Dalić je još jučer kazao: "Branit će Labrović i Kotarski."

- Odlučili smo ovaj turnir dati šansu i vratarima, jer oni rijetko brane. U finalu protiv Egipta branit će Labrović i Kotarski. Ivušić je protiv Tunisa bio sjajan, pokazao je da na njega itekako mogu računati, ali u ovoj utakmici je na klupi - objasnio je izbornik hrvatskih nogometaša.

Hrvatski nogometaši ovaj su turnir shvatili kao priliku za opuštanje i druženje, a ne kao neku generalku za nastup na Euru. Protiv Tunižana se to najbolje vidjelo, neki su igrači bili preopušteni i bezidejni, ali protiv Egipćana bi trebali biti malo ozbiljniji. Ipak, Hrvatska je brončana s posljednjeg Svjetskog prvenstva i ne bi smjela prosipati svoj ugled po bespućima zemaljske kugle. Opet, ako izgubimo od Egipta, ne treba paničariti, do Eura je još dosta vremena, Hrvatska će imati još provjera, važno je da ovaj turnir u Kairu ispuni svoju svrhu, Daliću da neke odgovore oko igrača, a dobra atmosfera i zajedništvo unutar momčadi se još jače prodube. Kad god je Hrvatska imala to čvrsto zajedništvo, disala kao jedno, bila je dobra. Ako se u Kairu momčad još jače poveže, onda ovo nije bio uzaludan izlet.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike