Sport
ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala
Objavljeno 21. travnja, 2024.

Nakon što su polufinalnu seriju doigravanja za naslov prvaka otvorili porazom u Kaštel Starom, osječki su odbojkaši na istom mjestu potvrdili prolaz u drugi uzastopne finale. Mursa-Osijek je nakon početnog minusa slijedeće dvije utakmice riješila u svoju korist. Nakon pobjede u Gradskom vrtu, momčad Zvonimira Bogdanovića bila je na visini zadatka i u majstorici, koja je bila izjednačena sve tamo do sredine trećeg seta. Gosti su dobili onaj prvi, najneizvjesniji, nakon čega je uzvratila i Ribola Kaštela. No, nije domaćin mogao izdržati nalet Osječana, koji su od sredine treće dionice preuzeli potpunu kontrolu na parketu, predvođeni sjajnim Giljanovićem, koji je svoju bivšu momčad počastio sa 27 poena, sedam manje imao je Vuković, ali i podrška svih suigrača bila je na razini.


Finalna serija repriza je one lanjske, a to znači da su u borbi za naslov ostali aktualni prvak Mladost i Mursaši. Igra se do tri pobjede, a prva utakmica je u četvrtak u metropoli.

N. Benčina

RIBOLA KAŠTELA 1
MURSA-OSIJEK 3


Dvorana Kaštel Stari: Gledatelja: 200. Suci: Brozić i Tota.
RIBOLA KAŠTELA: Močić 4, Jurković (L), Mustapić, Vlahović 9, Cikojević, Kulušić 16, Cvijović 3, Romić (L), Aganović, Martinović 3, Jurić 18, Jureta 11, Parčina, Cimbaljević 5.
MURSA-OSIJEK: Vuković 20, Ivančić 1, Dugandžić (L), Đirlić 9, Giljanović 27, Šunjo 1, Škugor, Viloria 7, Šoš, Perillus 6, Verasto, Bečeheli (L), Marszalek, Busak Vidaković.
REZULTAT PO SETOVIMA: 30:32, 25:22, 17:25, 17:25

Možda ste propustili...

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

TAMAS BOGNAR NA RUJEVICI

Mađar sudi derbi Rijeke i Dinama

Najčitanije iz rubrike