Novosti
KANDIDATI PUPOVAC, DRAGANA JECKOV I ANJA ŠIMPRAGA

SDSS ide sam u 12. izbornoj jedinici
Objavljeno 24. ožujka, 2024.
Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore izlazi samostalno u 12. izbornoj jedinici, a kandidati će biti predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac te potpredsjednice Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, odlučila je u nedjelju glavna skupština stranke. “Na izborima moramo dokazati da je naše političko predstavništvo Srba u Hrvatsko autentično”, poručio je Pupovac. Podsjetio je kako je u proteklih 25 godina SDSS nosila odgovornost i vladala u nizu gradova i općina, ali nikada nije imala pretenzije vladati Hrvatskom, a nema ih ni sada.

Prema njegovim riječima, iza SDSS-a su godine u kojima su i ta stranka i srpski narod u Hrvatskoj bili ušutkivani i stigmatizirani, u kojima su predstavnici, posebice ekstremne desnice, ali i pojedinci s nominalne ljevice, nastojali graditi svoju politiku ušutkivanjem Srba i njihovim stigmatiziranjem. “Slobodno im bilo ako misle da je to za dobrobit zajedničke zemlje, ali mi ne vjerujemo u to”, kazao je, napomenuvši kako je pred SDSS-om zadaća obnove “javnog glasa stranke i zajednice i proširivanja prostora političkog djelovanja”.

Među prioritetima djelovanja stranke u idućem razdoblju Pupovac je naveo i potrebu jačanja institucija SDSS-a i njihovih programa, razvijanje demokratskih sloboda u hrvatskom društvu, rekavši kako je SDSS opredijeljen da hrvatsko društvo bude društvo slobode za svakog, za sve politike i etničke razlike. Kazao je i kako se razmišljalo da stranka iziđe na izbore i u 7. izbornoj jedinici. “Tu postoje neke ideje i neke ponude, (...) ali odluka je definitivno donesena da kao stranka idemo u 12. izbornoj jedinici, a hoće li se netko od članova SDSS-a pojaviti na nekoj listi, to je stvar Predsjedništva i ocjene koliko to ima smisla”, rekao je Milorad Pupovac. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike