Novosti
PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA U OSIJEKU

Županija i Osijek primjeri pozitivnih priča
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u posjetu je Osijeku. O budućnosti grada, gospodarskim i infrastrukturnim projektima i planovima Županije razgovarao je tijekom prijepodneva s gradonačelnikom Ivanom Radićem te županom Ivanom Anušićem. Na sastanku je sudjelovala i ministrica Nataša Tramišak.

- Hrvatska kao članica EU-a, uskoro i članica europodručja i Schengena u bitnome mijenja svoj položaj i to se preslikava na naše županije i regije. Osječko-baranjska županija i grad Osijek izvrsni su primjeri da se mogu promijeniti trendovi i iz onoga što je nekada bilo negativno učiniti pozitivne priče, istaknuo je Jandroković.

- Istok Hrvatske promijenio je svoju sliku, vizuru o onom području i regiji koja može biti progresivnija u svom gospodarskom rastu i razvoju, a onda biti i atraktivno mjesto za privlačenje stanovnika, istaknula je ministrica Tramišak.

- Jučer smo u posjetu imali predsjednika Vlade RH, danas je ovdje predsjednik Hrvatskog sabora, mislim da to dovoljno govorili kolika se pažnja daje istoku Hrvatske, Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku, istaknuo je gradonačelnik Radić.

Župan Anušić drži kako je sabor RH vrlo bitan za funkcioniranje jedinica lokalne uprave i samouprave, iako to možda nije dovoljno medijske eksponirano.

- Mnogo stvari se po pitanju županija, gradova i općine rješava u Hrvatskom saboru, kao primjerice nedavno izglasavanje novih statističkih regija, što za sve nas znači bolju priliku za korištenje europskih sredstava, istaknuo je Anušić.

Potom je s Jandroković obišao dva gradilišta EU projekata koji se realiziraju u partnerstvu Županije i Grada - Gospodarskog centra te Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće. Oba projekta bit će dovršena do kraja godine.

Jandroković će večeras nazočiti svečanom otvorenju 22. Osječkog ljeta kulture. D.Ku

Možda ste propustili...

NA LOVINAČKOM PODRUČJU PUNE “ŠTERNE”

Sedam naselja bez vode - doprema se cisternama

TRADICIONALNA VITEŠKA IGRA

Državni će vrh na Sinjsku alku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA BOLNIČKOM JE LIJEČENJU 612 PACIJENATA

U Hrvatskoj 629 novih slučajeva zaraze, 12 umrlih

2

NA LOVINAČKOM PODRUČJU PUNE “ŠTERNE”

Sedam naselja bez vode - doprema se cisternama

3

TRADICIONALNA VITEŠKA IGRA

Državni će vrh na Sinjsku alku