Novosti
PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA U OSIJEKU

Županija i Osijek primjeri pozitivnih priča
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u posjetu je Osijeku. O budućnosti grada, gospodarskim i infrastrukturnim projektima i planovima Županije razgovarao je tijekom prijepodneva s gradonačelnikom Ivanom Radićem te županom Ivanom Anušićem. Na sastanku je sudjelovala i ministrica Nataša Tramišak.

- Hrvatska kao članica EU-a, uskoro i članica europodručja i Schengena u bitnome mijenja svoj položaj i to se preslikava na naše županije i regije. Osječko-baranjska županija i grad Osijek izvrsni su primjeri da se mogu promijeniti trendovi i iz onoga što je nekada bilo negativno učiniti pozitivne priče, istaknuo je Jandroković.

- Istok Hrvatske promijenio je svoju sliku, vizuru o onom području i regiji koja može biti progresivnija u svom gospodarskom rastu i razvoju, a onda biti i atraktivno mjesto za privlačenje stanovnika, istaknula je ministrica Tramišak.

- Jučer smo u posjetu imali predsjednika Vlade RH, danas je ovdje predsjednik Hrvatskog sabora, mislim da to dovoljno govorili kolika se pažnja daje istoku Hrvatske, Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku, istaknuo je gradonačelnik Radić.

Župan Anušić drži kako je sabor RH vrlo bitan za funkcioniranje jedinica lokalne uprave i samouprave, iako to možda nije dovoljno medijske eksponirano.

- Mnogo stvari se po pitanju županija, gradova i općine rješava u Hrvatskom saboru, kao primjerice nedavno izglasavanje novih statističkih regija, što za sve nas znači bolju priliku za korištenje europskih sredstava, istaknuo je Anušić.

Potom je s Jandroković obišao dva gradilišta EU projekata koji se realiziraju u partnerstvu Županije i Grada - Gospodarskog centra te Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće. Oba projekta bit će dovršena do kraja godine.

Jandroković će večeras nazočiti svečanom otvorenju 22. Osječkog ljeta kulture. D.Ku