Regija
SAJAM MALIH ŽIVOTINJA

Najviše bilo kunića, peradi, golubova i egzotičnih ptica, moglo se i kupovati
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
SLATINA



Udruga za uzgoj i zaštitu malih životinja "Slavuj" iz Orahovice, koja je osnovana 2001. godine u Beljevini kod Đurđenovca, a od 2019. sjedište seli u Orahovicu i djeluje na širem orahovačkom, slatinskom i našičkom području, prvi se put predstavila slatinskim ljubiteljima malih životinja. U unutarnjem prostoru doma Mjesnog odbora Vladimira Nazora udruga je organizirala izložbu malih životinja članova udruge, a na vanjskim prostorima organiziran je izložbeno-prodajni sajam. Posjetitelji su mogli kupiti kućnog ljubimca po želji, ali i hranu i potrebnu opremu za male životinje kao što su krletke, pojilice, hranilice i sl.

– Osim naših domaćih uzgajivača sa slatinskog i orahovačkog područja, u Slatinu su pristigli i oni iz Virovitice, Osijeka, Belog Manastira, Bilja, Popovca, Našica, Požege, Slavonskog Broda, Bjelovara, Kutine, Kutjeva, Petrinje, Siska, Nedelišća, Čakovca, Lipika, Varaždina, Karlovca i brojnih drugih mjesta, te jedna ekipa iz Mađarske, tako da je slatinski Sajam malih životinja poprimio i međunarodni karakter – rekao je predsjednik udruge "Slavuj" Krunoslav Andelfinger.

Udruga obično organizira jednu izložbu godišnje, ali dvije prethodne godine to nije bilo moguće zbog pandemije koronavirusa. Upravo zbog toga odaziv uzgajivača i posjetitelja bio je vrlo dobar, jer su ljudi željni druženja, a žele i vidjeti što je novoga kod kojega uzgajivača. Najviše je bilo izloženih kunića, peradi s nekoliko vrsta pijetlova, kokoši i pataka, razne ptičje vrsta kao prepelice, kanarinci, golubovi, grlice, zebe i egzotične papige. P. Žarković
Veliki opaljeni kunić
Jedan od članova Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja "Slavuj" je i Slatinčanin Damir Jakšić.

– Na ovaj smo način željeli pokazati građanima Slatine i šire okolice što imamo i čime se bavimo, da i oni vide naš trud i rad s ovim prekrasnim životinjama, te da njima samima omogućimo da na sajamskom prostoru izlože male životinje iz svog uzgoja – rekao je Jakšić.

Svojevrsna atrakcija bio je veliki opaljeni kunić, jedina hrvatska pasmina kunića, koja je nastala sedamdesetih godina prošloga stoljeća na području Bjelovara i Podravine, a koji je predstavio Nenad Filjak iz virovitičke udruge "Golub".

Pozornost posjetitelja plijenili su i kovrčavi golubovi "čupavci" uzgajivača Ivice Gerenčira iz Kozica, ali i brojne druge neobične i zanimljive životinje.

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike