Crna kronika
VELIKI BROJ PROMETNIH NESREĆA U SLAVONIJI I BARANJI

Smrt pješakinje u Grabovcu, teži sudar i kod Poligona C
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
Nakon očevida policija je uhitila 66-godišnjeg vozača auta koji je usmrtio pješakinju

Prošli tjedan u Slavoniji i Baranji zabilježen je povećan broj prometnih nesreće i, nažalost, bilo je pogibija i teških ozljeđivanja. Najteža nesreća zbila se u nedjelju oko 18.30 sati, u baranjskom mjestu Grabovac, a u kojoj je smrtno stradala 87-godišnja pješakinja. Na nju je, dok je neoprezno prelazila cestu gdje nema "zebre", automobilom naletio pijani vozač.



- Do prometne nesreće došlo je tako da se 66-godišnji vozač kretao automobilom kroz Grabovac, iz smjera Luga prema Kneževim Vinogradima, za vrijeme dok je u krvi imao 1,79 promila alkohola i nije prilagodio brzinu kretanja vozila kako bi mogao na vrijeme zaustaviti svoje vozilo. Vozač je prednjim lijevim dijelom vozila udario u 87-godišnju pješakinju, koja je prelazila kolnik ulice, te ja žena na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda preminula. Očevid je obavila zamjenica županijskog državnog odvjetnika, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Beli Manastir, priopćila je Policijska uprava osječko-baranjska. Od 18.40 do 21.10 u nedjelju ulica u kojoj se zbila nesreća bila je zatvorena za sav promet, a vozila su preusmjeravana na alternativne pravce. Pijani je vozač nakon obavljenog očevida uhićen te je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Nesretna starica toga se predvečerja vraćala kući, stotinjak metara udaljenoj od mjesta nesreće. Kako tvrde mještani, jedno ju je vozilo propustilo, bez obzira na to što na tom mjestu nije obilježen pješački prijelaz, ali 66-godišnjak to nije učinio. Ovo je druga prometna nesreća s poginulom osobom ove godine na području pod ingerencijom Policijske postaje Beli Manastir.

Teža prometna nesreća s ozlijeđenim osobama zbila se u ponedjeljak rano ujutro i u Osijeku. Sudar vozila, u kojem su dvije osobe ozlijeđene, dogodio se nešto poslije 6 sati, kod bivšeg Poligona C u Osijeku. Policijska uprava osječko-baranjska dojavu o nesreći dobila je u 6.23.

- Došlo je do sudara dvaju automobila u kojima su bili samo vozači. Obojica su ozlijeđena, a težina njihovih ozljeda bit će poznata nakon liječničkog pregleda. Cesta od "Globala" do Vinkovačke ceste bila je zatvorena zbog očevida do 8.40 sati - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. U pomoć nakon nesreće pozvani su i osječki profesionalni vatrogasci, a o silini sudara svjedoče potpuno uništeni automobili.

U petak oko 12.30, u ulici Kerdeni u Slavonskom Brodu, teško je ozlijeđena 25-godišnjakinja koja je upravljajući quadom T3B, zbog nedržanja strane kretanja preko kanala prešla na nogostup, udarila u betonski zid ograde, odbivši se u kanal. Djevojka je zadržana u bolnici u Slavonskom Brodu na liječenju. Tijekom vikenda je na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno 15 prometnih nesreća, u jednoj je jedna osoba teže ozlijeđena, u pet prometnih nesreća ukupno pet osoba ozlijeđeno je lakše, a u devet nesreća nastupila je samo materijalna šteta.

Nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila u petak oko 14.45, na parkiralištu trgovačkog centra u Dugoj ulici u Vinkovcima. Nesreća se dogodila kada je 58-godišnjakinja iz Vinkovaca, upravljajući biciklom, zbog pomicanja bicikla uz rub kolnika zbog kretanja ostalih vozila, kotačem zahvatila oborinski kanal, izgubila ravnotežu te se pri padu s bicikla teže ozlijedila.

Istoga dana u vinkovačkoj ulici Ljudevita Gaja, oko 11 sati, 22-godišnji vozač automobila pretjecao je 67-godišnju biciklistkinju, pri čemu je došlo do udara vozila u bicikl, zbog čega je biciklistkinja pala na kolnik i lakše se ozlijedila. Također u petak, no u Marijanovićevoj ulici u Tovarniku, oko 19.25 sati, 46-godišnji vozač automobila, koji nije koristio sigurnosni pojas, zbog zahvaćanja travnate površine izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal, pri čemu se lakše ozlijedio.

Sandra Lacić
NEOPREZNOST
U Ozrenskoj ulici u Borovu, u subotu oko 19.50, 64-godišnji vozač automobila, pri vožnji unatrag radi uključivanja u promet, udario je u vozilo koje se kretalo kolnikom i pritom je lakše ozlijeđen. U Strossmayerovoj ulici u Vođincima 14-godišnjakinja je upravljajući biciklom udarila u automobil koji se vožnjom unatrag uključivao u promet te se pri padu s bicikla lakše ozlijedila. Na cesti Gradište - Županja došlo je do slijetanja automobila u kanal, a vozio ga je 37-godišnjak. Pri tome je vozač zadobio lakše ozljede.

Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike