Crna kronika
PODIVLJAO U AUTOPRAONICI

Aparat mu nije dao žeton, zbog čega ga je “ošamario”pa onda razbio - čekićem
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Protiv 29-godišnjeg Slavonca podignuta je optužnica jer ga se tereti da je 4. kolovoza 2023. godine, u samoposlužnoj autopraonici u jednom gradu u Slavoniji, revoltiran što mu aparat nije izbacio žeton, dva puta otvorenom šakom udario po ekranu aparata za izdavanje žetona za pranje vozila. Potom je iz automobila uzeo čekić i udario po ekranu aparata, pri čemu je puknuo ekran i prestao raditi software programa. Šteta na aparatu je 1570,33 eura.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika traži od nadležnog suda da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci. Ispitan u policiji, 29-godišnjak ništa nije govorio.

Ispitani vlasnik autopraonice rekao je kako ga je oko 13.50 nazvao djelatnik autopraonice i rekao mu da je netko razbio mjenjačnicu za žetone. Djelatnik je sve vidio i prepoznao je 29-godišnjaka, a sve je vidljivo i na snimkama videonadzora. Razbijen je bio displej i oštećen software, zbog čega je morao zamijeniti cijeli uređaj, što je platio 1972,91 euro s PDV-om i dostavom, odnosno 1570,33 eura bez PDV-a i dostave.

Djelatnik autopraonice naveo je da se nalazio na radnom mjestu kada je čuo udarac iz smjera autopraonice, pa zatim još jedan jači udarac. Došavši do autopraonice, vidio je da je "žetonjara" razbijena i da se tamo nalazi samo jedan automobil, a o čemu je odmah obavijestio vlasnika. Nakon toga je sjeo u svoj automobil i krenuo za automobilom koji je zaustavio u drugoj autopraonici i tada je vidio da je vozač automobila bio 29-godišnjak. Kada su pogledali snimku videonadzora, bilo je vidljivo da je baš navedeni Slavonac raznio "žetonjaru". Bilo je razbijeno staklo, lim se udubio, čitač novca je pao u unutrašnjost, a zbog svega toga više nije bila u funkciji.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u optužnici navodi da je predloženo da mu se izrekne kazna zatvora jer je okrivljenik "višestruki specijalni i opći povratnik". Do sada je već više puta osuđivan pravomoćno zbog raznih kaznenih djela, od krađa do nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Do sada je svaki put bio osuđen na uvjetne kazne, a prvu pravomoćnu presudu dobio je još tijekom 2015. godine. U vrijeme podizanja optužnice zbog razbijanja aparata u autopraonici protiv njega je bio u tijeku drugi postupak zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a brani se sa slobode. S.Lacić
Možda ste propustili...

NA OSJEČKOM PODRUČJU U VOZILU PRONAĐENA MRTVA OSOBA

Neprilagođena brzina i nevezivanje pojasom uzroci pogibije 42-godišnjeg vozača

POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Navijači divljali na igralištu

Najčitanije iz rubrike